Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διαχείριση της μετατροπής της Μονής της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί και το διάβημα της Ελλλαδας στην UNESCO.
«Με τέσσερα ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση, ενώ ήταν γνωστή η απόφαση του Ερντογάν, το ελληνικό διάβημα προς την UNESCO για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν. Ελπίζουμε ειλικρινά να μην είναι πολύ αργά για τη μοίρα αυτού του μοναστηριού», υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο κ. Λοβέρδος.
Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως «ευχόμαστε το καλύτερο για τη χώρα μας. Υπάρχουν όμως πιθανές απαντήσεις του Ερντογάν για το ζήτημα της Μονής της Χώρας που θα αποτελέσουν ήττα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις ενέργειες της κυβέρνησης. Παράλληλα ο πρόεδρος των Δημοκρατών επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας: «”Αχρείαστη” η επίσκεψη Ράμα, “αχρείαστη” η κίνηση Ερντογάν κατά τον πρωθυπουργό. Διακρίνω αμηχανία. Για εκείνους είναι χρήσιμες. Ας βρει άλλο επίθετο να τη χαρακτηρίσει».
Για την ψήφο στις ευρωεκλογές ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως «ιδιοκτησία στους ψηφοφόρους δεν υπάρχει. Οι Δημοκράτες ενωθήκαμε στον χώρο του κέντρου και θα είμαστε για άλλους καταλύτης και για άλλους θρυαλλίδα. Είμαστε ασφαλής ψήφος για όσους στο παρελθόν είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ είτε άλλα κόμματα».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο