Τσίπρας από ΔΕΘ: «Αν τολμάει ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές» – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας,

στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή την παρουσία του στην 85η ΔΕΘ.

«Κατανοώ τη δημοσκοπική αναγκαιότητα του κ. Μητσοτάκη να ασχοληθεί με μία κατηγορία την οποία έχει αμελήσει δύο χρόνια και έχει στοχοποιήσει δύο χρόνια. Σχεδόν για ό,τι συνέβαινε στη χώρα αυτοί που είχαν την ευθύνη ήταν νέοι άνθρωποι (…). Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της νεολαίας σήμερα. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και χαρτζιλίκια, φιλοδωρήματα. Θέλουν όραμα.

Προοπτική και σχέδιο για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να μείνουν στη χώρα να εργαστούν με αξιοπρεπείς μισθούς. Ο κ. Μητσοτάκης τους πρότεινε το εξευτελιστικό που ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια gigabytes που αξίζουν άπαξ 20 ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.


 

Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης

Απαντώντας σε ερώτημα του Χρήστου Τσιγουρή για λογαριασμό του Open γιατί δεν ζητάει εκλογές σημείωσε:

«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε παρόμοιο ερώτημα. Νομίζω ότι και πέρυσι σας απάντησα λέγοντας ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα από αυτό εδώ το βήμα απέδειξε ότι παραμένει Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το Σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει όποτε αυτός θέλει εκλογές. Αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Ανασχηματισμός και ακροδεξιά

Για τις επιλογές του πρωθυπουργού στον πρόσφατο ανασχηματισμό, την πολιτική φυσιογνωμία της κυβέρνησης αλλά και την υπουργοποίηση του  Θάνου Πλεύρη,  ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα είπε:  «Είναι οξύμωρο να ομιλεί διαρκώς ο πρωθυπουργός για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ. Τι άλλο μένει; Μπορεί να περιμένουμε και την υπουργοποίηση του κ. Μπογδάνου. Αυτό που αποτέλεσε ένα πλεονέκτημα για τον κο Μητσοτάκη, ότι κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της δεξιάς αλλά και με οξύ λαϊκιστικό λόγο – όπως στο Μάτι- κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μία ευρύτερη πλατφόρμα, δεξαμενή ψηφοφόρων, μία πολυσυλεκτικότητα. Αυτό είναι σήμερα το μειονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι αναγκασμένος να πατάει σε δύο βάρκες».

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την επιλογή του Θάνου Πλεύρη για τη θέση του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που είναι γνωστός για τις αντισημιτικές θέσεις του – ένας άνθρωπος που είχε ταχθεί εναντίον των εμβολίων στην περίπτωση του Η1Ν1, είχε ταχθεί με σθένος για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα για το αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πατρίδα. Λίγους μήνες πριν είχε πει δημόσια ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και αυτός ο άνθρωπος έγινε υπουργός Υγείας την πιο κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε:

«Ο κος Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει με πολιτικούς που προέρχονται από το χώρο της ακροδεξιάς. Αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως ανησυχητικό είναι ότι δεν βρήκε μία λέξη να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου. Αλλά την ίδια στιγμή σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας παρουσίασε την πολιτογράφηση Αντετοκούμπο και έσπευσε να το κάνει μαζί με τον υπουργό του τον κο Βορίδη που είχε φροντίσει να φέρει διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση. Αυτή είναι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσωπο του Ιανού».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί