• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λινού εναντίον ΕΟΔΥ: ‘Πρέπει να αλλάξει πρωτόκολλο’ – Εντατικοποίηση των μέτρων

Λινού εναντίον ΕΟΔΥ: ‘Πρέπει να αλλάξει πρωτόκολλο’ – Εντατικοποίηση των μέτρων

linou
«Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε, αναφερόμενη στα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, η Αθηνά Λινού.

Η απόφαση γι’ αυστηροποίηση των μέτρων, σχετικά με τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, είναι επιβεβλημένη.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, τόνισε στον ANT1: «Υπάρχει ο κίνδυνος τα κρούσματα να αυξηθούν, το Σαββατοκύριακο περιμέναμε να πέσουν αλλά δεν έπεσαν», σημείωσε, κι επεσήμανε πως χρειάζεται εγρήγορση, σύνεση και σύμπνοια.

«Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει άμεσα υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους» διαμήνυσε και συνέχισε λέγοντας το εξής: «Φαίνεται πως στους κλειστούς χώρους όπως τα γυμναστήρια ο ιός μεταδίδεται πιο πολύ».

«Θα έπρεπε όλοι οι φοιτητές να παίρνουν τρία μηνύματα την ημέρα ‘’πρόσεχε, πρόσεχε, πρόσεχε’’», υπογράμμισε, αναφερόμενη στον συνωστισμό που παρατηρείται μετά τις 12:00 το βράδυ στις πλατείες, κι εξέφρασε την άποψη πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα κάνει καλό αναφέροντας «πιστεύω πως επικοινωνία είναι η μόνη βοήθεια».

Για την έρευνα του ΑΠΘ, η οποία κάνει λόγω για 200.000 κρούσματα και 1.800 νεκρούς έως τον Δεκέμβριο εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα, η κ. Λινού απάντησε: «Κρούσματα θα έχουμε πολλά. Το θέμα είναι εάν θα έχουμε σοβαρά. Πιστεύω στη σύνεση των Ελλήνων».

Σχετικά με τους χειρισμούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κι εστιάζοντας στο γεγονός πως προτείνεται σε όσους ήρθαν σ’ επαφή με κρούσματα να μείνουν σπίτια τους και όχι να κάνουν τεστ, δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνη. «Πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο», σημείωσε.

ieiediseis/ photo video screenshot