Λένε πως πιο πιθανό σενάριο είναι εκλογές στις 21. Μάη! ΩΣΤΟΣΟ μάλλον θα αλλάξουν γνώμη

Τι αναμένεται να συμβεί εκείνη την ημερομηνία...

Σύμφωνα με πληροφορίες «έγκριτων» ρεπόρτερ η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι στις 21 Μαΐου!!!

Όπως αναφέρουν, «οι πληροφορίες συγκλίνουν για τις 21 Μαΐου με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται ακριβώς μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, στις 2 Ιουλίου».

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν έλαβαν υπόψη!

Στις 19-21/5/2023 διεξάγεται στο Κάουνας της Λιθουανίας το Final Four στο μπάσκετ, στο οποίο συνήθως συμμετέχει ελληνική ομάδα με πιθανότητες ακόμα και για την κατάκτησή του, ειδικά φέτος!!!

Κανείς δεν είναι βέβαιος, αν στην κυβέρνηση, θα ήθελαν να διεξάγουν εκλογές μαζί με ένα κορυφαίο για την Ελλάδα αθλητικό γεγονός, από όλες τις απόψεις!!!

Ο πρώην άνετος πρωθυπουργός δείχνει να τα βρίσκει σκούρα!!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Γίνεται λόγος για μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες, με τις κάλπες να στήνονται λίγο μετά το Πάσχα. Οι υποστηρικτές της τονίζουν ότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί από μια τέτοια τραγωδία και να ηρεμήσει η κατάσταση.

Σε αυτό το σενάριο πιθανή είναι η διεξαγωγή των εκλογών την Κυριακή του Θωμά στις 23 Απριλίου, αφού στις 30 Απριλίου, που ακολουθεί, πέφτει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με τις δεύτερες κάλπες να πηγαίνουν στις 28 Μαΐου, πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ: η προεκλογική περίοδος πέφτει μέσα στο Πάσχα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Κορυφαίοι υπουργοί φέρονται να εισηγούνται στον πρωθυπουργό να εξαντλήσει τον διαθέσιμο πολιτικό χρόνο, ώστε και η τραγωδία των Τεμπών να έχει φύγει από την επικαιρότητα, αλλά να μην αναστατωθούν οι πασχαλινές συνήθειες των Ελλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες κάλπες θα στηθούν τον Μάιο, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 14η Μαΐου ή την 21η του ίδιου μήνα. Αν γίνει αυτό, η εισήγηση είναι οι δεύτερες κάλπες να στηθούν κατακαλόκαιρο, ώστε να μη συμπέσουν με τις πανελλαδικές, δηλαδή τέλη Ιουνίου ή ακόμα και αρχές Ιουλίου.

ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Υπάρχουν εισηγήσεις ακόμα και για εκλογές τον Ιούλιο ακόμα και στις 13 Αυγούστου αν κριθεί σκόπιμο, όταν όλοι οι νέοι θα έχουν κανονίσει τις διακοπές τους και θα βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς, για να έχει μετριαστεί η οργή. Το να γίνουν πάντως οι εκλογές 9/4 μοιάζει όνειρο απατηλό! Συν τοις άλλοις στις 10 Απριλίου θα γίνουν τα μνημόσυνα των αδικοχαμένων επιβατών της αμαξοστοιχίας του τρόμου. Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να πιστεύει πως οι πολίτες θα νιώθουν θετικά απέναντί της εκείνη την ημέρα;

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί