• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λέκκας για τον νέο σεισμό: Ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος

Λέκκας για τον νέο σεισμό: Ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος

seismos
«Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο κλάδο του ρήγματος»

Ήταν μια έκπληξη για εμάς ο νέος σεισμός, δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο βόρειος κλάδος του Μεσοχωρίου.

Το μήνυμα που έστειλε στους κατοίκους της περιοχής είναι να μην παραμένουν στα σπίτια τους.

«Ουσιαστικά, από ό,τι συνειδητοποιούμε, ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι το ρήγμα σταματούσε στο Μεσοχώρι και δεν υπήρχε χαρτογραφημένο ρήγμα βόρεια του χωριού.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο κλάδο, που το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές, από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 βαθμών», σημείωσε ο καθηγητής.

Η δόνηση των 5,9 Ρίχτερ μπορεί να χαρακτηριστεί μετασεισμός, δήλωσε, αλλά «πρέπει να δούμε και την εξέλιξη τις επόμενες ώρες, προκειμένου να δούμε αν ενεργοποιείται ένας άλλος νέος κλάδος ή αν παραμένουμε στον παλιό που δίνει μετασεισμούς».

Αναφερόμενος στη Λάρισα- όπου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ- επεσήμανε ότι το επίκεντρο απομακρύνεται από την πόλη και δεν υπάρχει κανένα θέμα για αυτή.

photo eurokinissi