ΛΑΥΡΑΚΙ: Συνελήφθη 26χρονη στη Θεσσαλονίκη για απάτες αξίας 323.000 ευρώ – Διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον της

Η δράστης επιχειρούσε διαδικτυακές απάτες και μετέφερε τα χρήματα σε πολυάριθμους λογαριασμούς τραπεζικών καταστημάτων σε Αυστρία, Φινλανδία, Νορβηγία και Κίνα.

Η συνεργασία των εθνικών αστυνομικών Αρχών με τις Αρχές του εξωτερικού απέδωσε καρπούς κι οδήγησε στη σύλληψη μιας 26χρονης στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη και σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις Αυστριακές και Ουγγρικές Αρχές, εκπροσώπους του Δικτύου ENFAST , αστυνομικούς της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Α.Ε.Α. και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη της δράστιδος, το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η 26χρονη
Σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από τις Αυστριακές και Ουγγρικές Αρχές, αντίστοιχα, για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πράξεις που τελέστηκαν κατά τα έτη 2016, 2017, 2018, 2020 και 2021.

Η 26χρονη γυναίκα , η οποία όπως προκύπτει από τις έρευνες αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, κατηγορείται για:

Διαδικτυακές επιθέσεις σε εταιρείες, όπου απέστελλε ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τροποποιημένα τιμολόγια, επιτυγχάνοντας μεταφορές χρημάτων σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του κυκλώματος. Επεμβαίνοντας σε ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ δύο μερών μπορούσε να αποσπάσει ή να αλλάξει πληροφορίες, αποκομίζοντας συνακόλουθα παράνομο περιουσιακό όφελος (μέθοδος Business Email Compromise – B . E . C . « Man in the middle M . I . T . M.»).
Διαδικτυακές απάτες με δημιουργία ψεύτικων προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με ερωτικό πρόσχημα προφασιζόταν επείγουσα οικονομική ανάγκη, ενώ υποσχόταν ψευδώς έντοκη επιστροφή χρημάτων, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό χρηματικά ποσά από τους παθόντες (τύπος απάτης « Love Scam – Romance Scam »).
Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει παράνομα, μαζί με τους συνεργούς της, ανέρχεται σε (323.000) ευρώ, το οποίο αποσπασματικά μεταφέρθηκε σε πολυάριθμους λογαριασμούς τραπεζικών καταστημάτων σε Αυστρία, Φινλανδία, Νορβηγία και Κίνα, που εκδόθηκαν από την ίδια ή τη μητέρα της με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

dikastiko/ pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί