Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, που τα τελευταία 24ωρα προχωρούν σε δράσεις είτε αποκλείοντας βοηθητικούς δρόμους, είτε καταλαμβάνοντας διόδια και ανοίγοντας τις μπάρες.
Σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, αγρότες και κτηνοτρόφοι, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν συνολικά τα αγροτικά ζητήματα, το πλαίσιο των διεκδικήσεων των κινητοποιημένων αγροτών, αλλά και τοπικά θέματα, κυρίως ζητήματα υποδομών.
Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας παραμένει αποκλεισμένη σε 4 βασικά σημεία. Στον κόμβο του Μπράλου, στον κόμβο της Αταλάντης, στον κόμβο του Κάστρου και στον κόμβο της Θήβας. Παράλληλα, στην Εύβοια αυξήθηκαν σε 3 τα σημεία αποκλεισμού, καθώς εκτός από την Κάνηθο και την Ιστιαία δημιουργήθηκε νέο μπλόκο στην Αυλίδα.
Στη Βοιωτία παραμένει και το μπλόκο στο Σχηματάρι, ενώ στη Φθιώτιδα οι αγρότες εξακολουθούν να βρίσκονται στο Δομοκό, αποκλείοντας την παλαιά εθνική οδό καθώς και την πρόσβαση στον Ε65.
Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας και Βοιωτίας δηλώνουν ότι έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες εύρεσης εναλλακτικών διεξόδων, καθώς όλος ο κυκλοφοριακός όγκος από τη Νότια προς τη Βόρεια Ελλάδα αναγκάζεται να διέλθει μέσω της παλαιάς εθνικής οδού από τον κόμβο της ΠΑΘΕ στη Ριτσώνα (75ο χλμ.) και δια μέσω Θήβας, Λιβαδειάς να καταλήξουν στο Μπράλο (203ο χλμ.).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας, στα όρια Βοιωτίας-Φθιώτιδας, τα λεωφορεία και τα Ι.Χ. που κατευθύνονται προς Λαμία εκτρέπονται προς την Αταλάντη, ώστε να επανέλθουν στην εθνική οδό και να περιοριστεί η συμφόρηση από την Τιθορέα έως τον Μπράλο, όπου έχουν ήδη σημειωθεί μεγάλα προβλήματα και ατυχήματα.
Αντίστοιχα, όσοι κινούνται από Λαμία προς Αθήνα οδηγούνται επίσης μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, ενώ η αστυνομία αναγκάζεται να πραγματοποιεί νέες εκτροπές οχημάτων από τη Θήβα προς την παλαιά εθνική μέσω με κατεύθυνση την Ελευσίνα.
Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, με ανακοινώσεις τους, υπογραμμίζουν ότι θα συνεχίσουν το κλείσιμο όλων των οδικών αξόνων, όπως κάνουν καθημερινά, ανακοινώνοντας νέο αποκλεισμό για μία ώρα, από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Παλαμιώτης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μυστήριο των οικόσιτων γατών λύθηκε: Αρχαίο DNA από Κίνα ανατρέπει όσα ξέραμε για την προέλευσή τους
- Χάος στο γήπεδο: Ινδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή δεν είδαν…τον Μέσι! vid
- Κ. Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες
- Τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος σκότωσε τη μητέρα και τα δύο αδέλφια της πρώην κοπέλας του
- «Θα αναλάβουμε δράση», λένε οι ΗΠΑ, κοιτώντας προς τη Ρουάντα
- Γυναίκα “φύλακας άγγελος” σώζει άνδρα που έπεσε στις ράγες του Μετρό στην Βαρκελώνη, vid
- Ζαχάροβα σε ευρωπαϊκά κράτη: Συνέλθετε! Δεν θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε, έρχονται αντίποινα
- Ευτράπελο σε παιδική παράσταση – Έντυσαν αγόρι…Έλβις αντί για Ξωτικό!
- Πλημμύρες στις ΗΠΑ: Επεισοδιακή διάσωση με ελικόπτερο 4 ανθρώπων από πλημμυρισμένο σπίτι, vid
- Παύλος Μαρινάκης: Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ









