επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Λήμνου, προκειμένου να συντονίσουν τα βήματα για τη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών, την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο επαρχείο Λήμνου, όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, εστιάζοντας στα μέτρα τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές, όσο και την στήριξη των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επιπλέον, δόθηκαν πρακτικές οδηγίες και κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Λήμνου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την ταχεία υλοποίηση του έργου των αυτοψιών σε πληγέντα κτίρια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον έπαρχο Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Απ. Κουτσογιάννη, τους αντιπεριφερειάρχες, Κ. Αρώνη, Χρ. Χατζηκυριαζή και ‘Α. Βλάττα – Λαμπρινό, ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός, Χ. Αθανασίου, η δήμαρχος Λήμνου, Ελ. Γεώργα, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , Τρ. Κατή και τον αντιδήμαρχο, Ευ. Χασάπη, ο λιμενάρχης Λήμνου, πλωτάρχης ΛΣ, Χρ. Καλτζούνης, ο ταξίαρχος, κ. Κουφόπουλος, ο διοικητής της 88ης ΣΔΙ Λήμνου, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του γενικού Νοσοκομείου Λήμνου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της περιφέρειας και του δήμου.
Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοψία του κυβερνητικού κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές στον οικισμό Κοντιά, στην Κοινότητα Θάνους, αλλά και εντός της Μύρινας, στις περιοχές που υπήρξε υπερχείλιση του ρέματος. Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφτηκε και το Πυροσβεστικό Τμήμα Μύρινας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε συλλήψεις
- Κυριάκος Πιερρακάκης: υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας









