Στον απόηχο της ολοφάνερης μεταστροφής (κατά πολλούς «κωλοτούμπας»), ελέω της εκλογής Τραμπ, στις δημόσιες τοποθετήσεις ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού (Θυμηθείτε ΕΔΩ), ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή την οριστική διαγραφή της λεγόμενης «woke ατζέντας» στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο βέβαια βρέθηκε το θέμα των φύλων.
«Προφανώς και είμαστε στη Νέα Δημοκρατία υπέρ ενός ορίου σε αυτή την τρέλα που επικρατεί στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα έρθει στην Ελλάδα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κυρανάκης.
Όταν ενός εκ των παρουσιαστών της εκπομπής αναφέρθηκε στο ότι αυτό δεν θα πρέπει να στραφεί κατά των δικαιωμάτων, ο Υφυπουργός απάντησε τα εξής:
«Να ορίσουμε τι είναι δικαίωμα. Δικαιώμα στο να αυτοπροσδιορίζομαι ό,τι φύλο θέλω, δεν είναι δικαίωμα. Είναι τρέλα! Εσείς δεν μπορείτε να πείτε ότι είστε γυναίκα.
Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε εμένα, επειδή εσείς αισθάνεστε κάτι άλλο, να σας αντιμετωπίζω ως κάτι άλλο.
Ούτε τον πολίτη μπορείτε να υποχρεώσετε, ούτε το κράτος μπορείτε να υποχρεώσετε να σεβαστεί κάτι το οποίο δεν ισχύει.
Αυτά λοιπόν έχουν λήξει ως συζήτηση στην Ελλάδα. Καλώς θεωρώ στις ΗΠΑ έχει γίνει αυτή η στροφή, την οποία ασπάζονται όχι μόνο οι πολιτικοί σύμμαχοι του Τραμπ, αλλά και επιχειρήσεις. Βλέπουμε μία τεράστια στροφή σε πλατφόρμες όπως η Meta».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά
- Χάος στο Μεξικό μετά την εξόντωση αρχηγού των καρτέλ – Ο στρατός στους δρόμους, vid
- Συναγερμός στον Έβρο – Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί, έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο
- Πάτρα: Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για πάνω από πέντε ώρες
- ΗΠΑ: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- Σπάτα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη
- Κατάρρευση πατώματος σε ταβέρνα στην Κομοτηνή: Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες
- Σοκ στη Βρετανία – Γυναίκα έχασε τα 4 άκρα της επειδή ο σκύλος της έγλειψε μια μικρή πληγή
- Η Αθήνα «χόρεψε» στους ρυθμούς του καρναβαλιού
- Ξεκινούν στη Νίσυρο οι εργασίες εκσυγχρονισμού τριών μονάδων αφαλάτωσης









