Κυρανάκης: Έκδοση πιστοποιητικών ΧΩΡΙΣ καμία ανθρώπινη παρέμβαση δημ. υπαλλήλου, vid

Ανακοινώσεις σχετικά με την ψηφιοποίηση του ελληνικού Δημοσίου έκανε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε πως έχει αναβαθμιστεί ο «ψηφιακός βοηθός» του Govgr, δίνοντας βάρος στο γεγονός πως οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικά ΧΩΡΙΣ καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

«Το Chatbot μετατρέπεται σε Actionbot και αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης θα μπορεί να παραγγέλνει όποιο πιστοποιητικό θέλει χωρίς να μεσολαβεί καμία ανθρώπινη παρέμβαση δημοσίου υπαλλήλου.

Σε δευτερόλεπτα στη θυρίδα σας στο govgr θα έρχεται αυτή η ληξιαρχική πράξη γάμου, που είναι η πρώτη δοκιμή. Πλέον μπορεί σε δευτερόλεπτα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης να εκδίδεται το πιστοποιητικό που σε αφορά».

Τα παραπάνω έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για την κατάργηση των πιστοποιητικών η οποία ήδη ξεκίνησε και που διευκολύνει μεν τους πολίτες, αλλά κρύβει κιόλας πολλές παγίδες για το άμεσο μέλλον:

φωτo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί