• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυρανάκης: Αυτούς ακούει ο Ν.Παππάς – Στα τάρταρα το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυρανάκης: Αυτούς ακούει ο Ν.Παππάς – Στα τάρταρα το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

kyranakis
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για «παρακράτος» και «μαγαζί»

Σοβαρό χτύπημα στο πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταφέρει οι διαδοχικές αποκαλύψεις με εμπλεκόμενους τον Νίκο Παππά, αλλά και τον άλλοτε κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο, ανοίγοντας βαθιά πληγή και στο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, όπως προέκυψε και από την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO.

Αν και η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της καταιγίδας των αποκαλύψεων με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, καθώς και όσα ήρθαν στο φως από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ για επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφεται ήδη ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, το οποίο θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε αυτές τις δραστηριότητες.

Σε ποσοστό 54,7%, οι ερωτηθέντες θεωρούν επί της ουσίας «συνένοχο» τον Αλέξη Τσίπρα, κρίνοντας ότι εν γνώσει του εξελίσσονταν αυτές οι καταστάσεις.

Θέση επί του θέματος πήρε ξανά και ο Κ.Κυρανάκης, βουλευτής της κυβέρνησης.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος ελέγχεται αυτή την στιγμή για 7 αδικήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η εκβίαση κατάχρηση εξουσίας, η εγκληματική οργάνωση και διάφορα άλλα. Όταν υπουργός της ίδιας κυβέρνησης λέει για τον ίδιο και για το σύστημά του ότι γνωρίζουμε πως έβγαζαν πολλά λεφτά, αυτό λειτουργεί ποινικά εις βάρος του», δήλωσε ο κ. Κυρανάκης για τις αποκαλύψεις σε σχέση με «παρακράτος» και «μαγαζί» επί ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε, σε σχέση με τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει ο πρώην υπουργός Επικρατείας, πως «κ. Παππάς αυτογελοιοποιείται πολιτικά. Είμαι σίγουρος πως τον έχουν συμβουλεύσει οι νομικοί του σύμβουλοι, οι δικηγόροι του, να αυτογελοιοποιηθεί πολιτικά για να μην έχει ποινικές ευθύνες. Γι’ αυτό αρνείται ότι γνώριζε».

«Από την κουβέντα σε πολύ φιλικό ύφος που ακούσαμε και διαβάσαμε, προκύπτει ότι το πρόβλημα του (κ. Παππά) ήταν ότι υπήρχε ένα κεντρικό μαγαζί που δεν πρέπει να επιτρέπει στον κ. Παπαγγελόπουλο να βγάζει λεφτά, εφόσον δεν είναι ευθυγραμμισμένος με την ατζέντα του κεντρικού μαγαζιού», υπογράμμισε ο Κ.Κυρανάκης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •