«Από 01/01/2024 η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων»
«Έχουν μείνει κάποιες μεγάλες προτεραιότητες, κάποια θέματα, που δεν προχώρησαν τα προηγούμενα 4 χρόνια, όπως η Δικαιοσύνη, τα ακίνητα, η υγεία. Έχουν μπει καλές βάσεις, έχει μπει η κουλτούρα της ψηφιακής Ελλάδας», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δίνοντας την είδηση ότι από 01/01/2024 θα ξεκινήσει η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων.
«Μέχρι 01/01/2024 θα μπορείς να μεταβιβάζεις το ακίνητό σου ψηφιακά στην Ελλάδα. Ένας τομέας που έχει συνδεθεί με την απόλυτη ταλαιπωρία, ένας φορέας που λέγεται κτηματολόγιο, μια διαδικασία που αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις, όλο αυτό δουλεύουμε νυχθημερόν για να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 και να μπορείτε να μεταβιβάσετε ψηφιακά, εύκολα το ακίνητό σας. Είναι προτεραιότητα για μας».
Η διαδικασία
Όπως είπε ο υφυπουργός:
«Θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον οποίο ο συμβολαιογράφος θα μπαίνει σε μια ψηφιακή εφαρμογή, θα απευθύνει πρόσκληση μέσω gov.gr σε αγοραστή και πωλητή. Μέσα σε αυτό το κοινό ψηφιακό περιβάλλον θα κάνεις τα πάντα, θα διαλειτουργεί η φορολογική ενημερότητα, η ασφαλιστική ενημερότητα, μια σειρά από πολλά δικαιολογητικά».
«Η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι ότι θα μπορείτε το ακίνητό σας, εφόσον είναι κτηματογραφημένο, να μπορείτε να το μεταβιβάζετε ψηφιακά», συμπλήρωσε ο κ. Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας πως «θα υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο. Σε μια ημέρα θα μπορείς να έχεις μεταβιβάσει το ακίνητό σου».
«Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη φυσική καταστροφή»
Αναφερόμενος στην καταστροφή από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, σημείωσε πως οι ζημιές καταγράφονται «ψηφιακά σε ό, τι αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που είναι στην αρμοδιότητά μας».
«Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε για την επόμενη φυσική καταστροφή ο συντονισμός να είναι πολύ καλύτερος, με μια ψηφιακή πλατφόρμα ώστε όλοι οι φορείς να διαλειτουργούν μεταξύ τους και να γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά».
«Το βασικό είναι η πρόληψη και το βασικό που αφορά την πρόληψη και δουλεύει αυτήν την στιγμή το υπουργείο μας, έχει να κάνει κυρίως με τις πυρκαγιές. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αντιπυρική περίοδο», συμπλήρωσε.
«Με ενόχλησε ότι…»
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στο λεκτικό ατόπημα του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με το «ψευδοκράτος» στην Κύπρο.
«Δεν έχω μάθει να υποτιμώ κανέναν και ο κάθε νέος άνθρωπος ο οποίος μπαίνει στην πολιτική, αξίζει την ευκαιρία του. Από εκεί και πέρα είναι ένα σοβαρό λάθος το οποίο προφανώς προκύπτει από την πολύχρονη απουσία αυτού του ανθρώπου από τη χώρα μας.
»Το βασικό που με ενόχλησε σε αυτήν τη δήλωση είναι ότι προκαλεί, δηλαδή πάει να κάνει παρατήρηση στον πρωθυπουργό, σηκώνει το δάχτυλο, και δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο με αλαζονεία. Με ενόχλησε πολύ και θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να το αξιολογήσουν».
Κυρανάκης: Ο Κασσελάκης σηκώνει το δάχτυλο να κάνει παρατήρηση και δεν ξέρει τι θέλει να πει#ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣhttps://t.co/5gqy0vyb9K pic.twitter.com/TfXJGYewuk
— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) September 22, 2023
(megatv – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ΣΤΑΣΥ για την απόσυρση του συρμού στο Μοναστηράκι – Κόλλησε πλαστική σακούλα στον κινητήρα
- Με πρωταγωνιστή τον Πούτιν ξεκίνησε το «αντί-WOKE» αντίπαλο δέος της Eurovision, video-Live
- Ποια φυτά να προτιμήσετε για αρμονία και γαλήνη στο σπίτι ή το γραφείο
- Νέος μυστήριος θάνατος Ρώσου CEO: Βρέθηκε νεκρός σε δρομο, video
- Viral οι Ιταλοί αστυνομικοί: Σταμάτησαν Ferrari γιατί ήθελαν να δουν τη μηχανή της, vid
- Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητεί από τις αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν το 50% των πτήσεων που αναχωρούν την Κυριακή
- Όλα έτοιμα για τη ρωσική «αντί-Eurovision» των «παραδοσιακών αξιών», video
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία – Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχο κόμμα
- Ο δεξιός Όρμπαν σοκάρει την Ε.Ε.: «Πάρτε το απόφαση, ο Πούτιν δεν πρόκειται να πέσει»
- Άφωνος ο σερβιτόρος στα Κουφονήσια: Τουρίστες άφησαν φιλοδώρημα 500 ευρώ, vid
Κύρια Θέματα

















