Όχι ως ένα απλό οικονομικό μέτρο. Αλλά ως μια ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους ακοίμητους φρουρούς της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις αυξήσεις στους ένστολους.
«Οι ένστολοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, που θα κυμαίνονται από 13% έως και πάνω από 20%, ανάλογα με τον βαθμό, την προϋπηρεσία και τις ευθύνες τους. Σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες μας, η επένδυση αυτή θα φτάσει τα 268.000.000 ευρώ. Κι αυτό χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική ισορροπία, καθώς οι πόροι αυτοί εξασφαλίζονται από τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και την ευρωπαϊκή ευελιξία που πετύχαμε για τις αμυντικές δαπάνες», σημειώνει ο πρωθυπουργός.
Και τονίζει: «Οι προσπάθειες, βέβαια, δεν σταματούν εδώ. Σύντομα στη Βουλή θα παρουσιάσουμε και το 12ετές Πρόγραμμα των Εθνικών Αμυντικών Δαπανών. Γιατί δεν υπάρχει κοινωνική πρόοδος και ευημερία χωρίς ασφάλεια και εθνική ανεξαρτησία».
Ν. ΑΡΜΕΝΗΣ – ΑΠΕ-ΜΠΕ / Photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ιταλία προτείνει να εξεταστούν «άλλες λύσεις» αντί της κλοπής ρωσικών κεφαλαίων
- Επιστράτευση: Καθημερινός «πόλεμος» πολιτών-στρατιωτικών στους δρόμους της Ουκρανίας, vid
- Η κατάσταση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή! Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- «ELVE»: Το σπάνιο φαινόμενο που “κοκκίνισε” τον ουρανό της Βόρειας Ιταλίας – Δείτε εικόνα
- Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στη χώρα στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών
- Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο μετά από επίθεση ουκρανικών drones, vid
- Τι περιλαμβάνει η κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Η ρύθμιση και τα κριτήρια
- Εικόνες που δεν θα αρέσουν καθόλου στη ρωσόφοβη Κάλας! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο Όρμπαν «τραντάζει» την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ανάρτησή του – Η Δεξιά δυναμώνει
- Κινεζική Πρωτοχρονιά: Εισαγωγές ρεκόρ χιλιάδες τόνων κερασιών από τη Χιλή στη Σανγκάη









