Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας επισκέφθηκε το μαρτυρικό χωριό της Κανδάνου για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
«Δεν θέλω να πιάσω το χέρι του σφαγέα», ακούστηκε να λέει στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ μια εκ των απογόνων επιζώντων της Καντάνου στην Κρήτη, σύμφωνα με το zarpanews.gr.
Τι του είπαν οι απόγονοι των επιζώντων
Ο Γερμανός πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με επιζώντες οι οποίοι του έθεσαν το θέμα των αποζημιώσεων, μιλώντας για δικαιοσύνη η οποία είναι απαραίτητο να αποδοθεί για τα εγκλήματα των Γερμανών.
«Πριν ογδόντα χρόνια εκτελέσατε τους γονείς μας, τώρα μας εκτελείτε για δεύτερη φορα», ακούστηκε να λέει άλλος απόγονος θύματος της κατοχής στον κ. Σταινμάγιερ.
«Η χώρα σας όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκε στη χώρα μας τα χρόνια των μνημονίων, αλλά την έσπρωξε στο ΔΝΤ. Και επειδή στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας είπατε οτι είστε δεσμευμένοι στην ιστορική σας ευθύνη, οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι μια δέσμευση ιστορικής ευθύνης της χώρας σας, είπε στον Γερμανό πρόεδρο ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πολλές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή και με αυτοκίνητα να απομακρύνονται από δρόμους κοντά στην πλατεία του χωριού.
Χθες ο Γερμανός πρόεδρος απέρριψε κάθε συζήτηση για τις επανορθώσεις, καθώς όπως είπε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το θέμα είναι λήξαν.
(Με πληροφορίες από zarpanews. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
- Πυρά ανάμεσα σε Θ.Πλεύρη και Χ. Δούκα για Rave party μπροστά από ναό που έστησε ο Δήμος Αθηναίων!
- Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;
- Το “σκουλαρίκι”…στο αυτί του πρωθυπουργού Μόντι αναστάτωσε το διαδίκτυο!
- Λονδίνο: Με έκθεση αφιερωμένη στην Elsa Schiaparelli αρχίζει η νέα χρονιά στο Μουσείο V&A
- Σοκαριστικό βίντεο σε ξενοδοχείο: Εθισμένος Κινέζος σε βιντεοπαιχνίδια δείτε τι άφησε!
- Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα
- Αρχαίο θέατρο Καλυδώνας – Έργα την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού μνημείου
- “Μυστηριώδης φιγούρα” σε καταρράκτη στη Βραζιλία…; Viral το βίντεο
- Οι Αυστραλοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ









