Κρήτη: Πότε θα αρχίσουν οι πληρωμές σε πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές

Πληρωμές θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κρήτη και, ειδικότερα, σε πληγείσες περιοχές του νησιού από φυσικές καταστροφές.

Η Κρήτη και, συγκεκριμένα, η Αγία Πελαγία και η Σητεία επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία και, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (13/11), σύντομα θα αρχίσουν οι πληρωμές σε όσους έχουν υποβάλει τη σχετική διαδικτυακή αίτηση.

Πότε οι πληρωμές σε πληγείσες περιοχές στην Κρήτη
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι για την Κρήτη (Σητεία και Αγία Πελαγία μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για την υποβολή των αιτημάτων. Ήδη, όπως επεσήμανε ο ίδιος, 176 πληγείσες επιχειρήσεις υπόβαλλαν αίτηση και από Δεύτερα (14/11), Τρίτη (15/11) αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές.

Ακόμα, ο Χρήστος Τριαντόπουλος πρόσθεσε: «Για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν το πρώτο αίτημα τους, θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να πάρουν την πρώτη αγωγή ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς».

Σχετικά με τα πρόγραμμα τουρισμού «North Evia και Samos Pass», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δήλωσε: «Το “North Evia και Samos Pass” ήταν ένα καινοτόμο εργαλείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 6 εκατ. ευρώ. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τα voucher δώσαμε κίνητρα στους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφθούν τις δυο περιοχές που είχαν ανάγκη στήριξης, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματίες μέσω των POS».

amna/ intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί