Το 2,5 ετών αγοράκι είχε δηλωθεί νεκρό στο νοσοκομείο, ωστόσο επανήλθε σκορπίζοντας χαρά στην οικογένειά του.
Ο μικρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παίδων και η κατάστασή του κρίνεται ως κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.
Αναμένονται σήμερα οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποστεί προβλήματα τα όργανά του.
Μεγάλη προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν
Σύμφωνα με το Mega, γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες για να επαναφέρει τον μικρό στη ζωή.
Τελικώς παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Οι συγγενείς του μικρού είχαν ήδη μεταβεί στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όταν ενημερώθηκαν για την ανέλπιστη εξέλιξη. Για τα σημάδια ανάκαμψης του αγοριού ενημερώθηκε και η αστυνομία.
Ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.
Το χρονικό
Να σημειωθεί πως ο μικρός διέφυγε της προσοχής των γονιών του το απόγευμα της Τετάρτης – περί τις 16:00 – στο σπίτι τους σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του, ξεκίνησαν να το ψάχνουν με άλλα συγγενικά τους πρόσωπα.
Τελικώς εντοπίστηκε αργότερα μέσα στο βαρέλι, το οποίο ήταν γεμάτο με νερό. Παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε ο μικρός να μπει μέσα στο βαρέλι.
Το αγοράκι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ευτυχώς, όμως ο μικρός επανήλθε.
(sputniknews – φωτο: eurokinissi)









