Κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών: «Με τα μέτρα διαχωρισμού θα είμαστε ανοικτοί χωρίς να έχουμε πελάτες!» – ΒΙΝΤΕΟ

«Τα πράγματα είναι απλά, όσο περνάνε οι μέρες τα κάνουμε πιο δύσκολα. Είναι πολύ καλό που ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι.

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια θα το συναντήσουμε μετά τον Σεπτέμβρη που θα χρησιμοποιήσουμε τους εσωτερικούς χώρους. Καλώς ή κακώς στην εστίαση καλούμαστε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να δείξουμε στον κόσμο τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη.», σημείωσε ο κ. Σκαρμούτσος διευκρινίζοντας ότι οι εξωτερικοί χώροι δεν έχουν αλλάξει.

«Η εστίαση είναι εδώ να δείξει ότι και με αυτά τα μέτρα μπορεί να επιβιώσει και να λειτουργήσει. Ο καθένας πρέπει να δει τη βάση πελατών του. Εγώ θα λειτουργήσω μόνο για εμβολιασμένους. Θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι το μόνο μας όπλο. Το τέταρτο κύμα θα είναι τεράστιο το πλήγμα και για την εστίαση και για άλλες επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε το προσωπικό μας να εμβολιαστεί, το παροτρύνουμε», τόνισε ενώ ερωτηθείς για την πιθανότητα να κλείσει εκ νέου η εστίαση σε περίπτωση τέταρτου κύματος ανέφερε πως: «Δεν θα κλείσουμε αλλά θα είναι τέτοια μέτρα που θα είμαστε ανοιχτά και δεν θα έχουμε πελάτες».

Από πλευράς του ο κ. Περίχαρος τόνισε: «Αυτή την περίοδο οι χώροι εστίασης δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο. Το νησί είναι σχεδόν πλήρως εμβολιασμένο. Δεν ξέρουμε όμως αν μπορούμε να διαχωρίσουμε τους πολίτες σε πολίτες δύο κατηγοριών. Όταν έρθει εκείνη η ώρα δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Όσο τελειώνει η σεζόν θα μείνει στο νησί ντόπιος πληθυσμός που όπως είπα είναι σε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι. Οπότε εκεί θα κριθεί από τους τουρίστες εκεινης της περιόδου. Η Ιθάκη στηρίζεται από τους Άγγλους. Φέτος είναι ακόμα θολό το τοπίο. Η χρονιά είναι περίεργη. Υπάρχει μια κάποια πτώση. Τώρα έχουμε μια κινητικότητα από Έλληνες, κι Έαπό σκάφη από Ρωσία και Βαλκάνια. Οι Ιταλοί είναι είδος προς εξαφάνιση».

«Στην Ιθάκη θα έπρεπε να είμαστε ανοιχτοί όλο το χρόνο, αλλά λαμβάνονται μέτρα οριζόντια.», υπογράμμισε και αναφορικά στον εμβολιασμό τόνισε ότι «δεν πρέπει να προσπερνάμε τον παράγοντα φόβο».

«Απομένει να λυθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα γίνουν οι έλεγχοι, για το τι θα γίνει αν κάποιος επιμένει να μπει. Δεν πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον πελάτη. Πάντα ο εστιάτορας φταίει», λέει ο κ. Σκαρμούτσος. «Ζούμε στην εποχή όπου τα social media παίζουν ρόλο. Αν σου γράψει κάποιος κακόβουλες κριτικές επειδή είσαι για παράδειγμα υπερ του εμβολίου, επηρεάζει», πρόσθεσε. «Οι προσωπικές επιθέσεις δεν με πειράζουν, με πειράζουν οι επιθέσεις στις επιχειρήσεις μου», υπογράμμισε.

(Megatv)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί