Κοζάνη: Αποχαιρέτησαν τα… γίδια και τα πρόβατα με κλαρίνα, χάλκινα και ευχές (vid)

Στην Κοζάνη βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι για έναν διαφορετικό αποχωρισμό.

Συνηθίζεται κυρίως σε γάμους, όπου σύμφωνα με το παραδοσιακό νησιώτικο τραγούδι «Σήμερα αποχωρίζεται η μάνα από την κόρη» στήνεται ένα γλέντι για το ευτυχές γεγονός. Στην Κοζάνη βρήκαν την ευκαιρία να στήσουν ένα παραδοσιακό γλέντι για έναν διαφορετικό αποχωρισμό. Λίγο… παράξενο για πολλούς.

Συγκεκριμένα γιόρτασαν με κλαρίνα και παραδοσιακά χάλκινα τον… αποχωρισμό ενός κοπαδιού αιγοπροβάτων. Ο πρώην ιδιοκτήτης παρέδωσε στον νέο ιδιοκτήτη το κοπάδι.. εν χορδαίς, ευχές και οργάνοις.

Σύμφωνα με το kozanimedia, μια όμορφη κα διαφορετική “εκδήλωση αποχαιρετισμού” ενός μεγάλου κοπαδιού αιγοπροβάτων διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα στην Εράτυρα Βοϊου ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός πατήρ Νικόλαος Αλεξίου της περιοχής.

Με παραδοσιακή μουσική, παρουσία δεκάδων κόσμου, τρεις ιερείς ευλόγησαν την όλη διαδικασία και το έργο των κτηνοτρόφων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μουσική και χορός, με κλαρίνο και χάλκινα.

Πιο συγκεκριμένα, το κοπάδι ανήκε στην ιερά μονή του Αγίου Αθανασίου Εράτυρας και, πλέον, πωλήθηκε σε κτηνοτρόφο, που τα μετέφερε στη μονή της Ζάβορδας.

kozanimedia/ enikos/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί