Κούβελας κατά παντός “κορωνοειδικού”: «Ουαί υμίν, αγράμματοι και υποκριταί! Καιρός γαρ εγγύς»

Πάντοτε περνάει τα μηνύματα που θέλει ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Τα παρακάτω έγραψε χθες το βράδυ στο Facebook:

«Εντυπωσιάζομαι και θλίβομαι βαθύτατα, μέρες που είναι, όταν συνάδελφοι μετέρχονται τον φόβο ή καλύτερα τον τρόμο, προκειμένου να ικανοποιήσουν την όποια ανάγκη τους για προβολή, αναγνώριση και άσκηση εξουσιαστικής αυθεντίας.
Οι απολύτως ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί, ακόμη και αν βασίζονται σε κάποιες δημοσιευμένες έρευνες δεν αποτελούν επιστημονική γνώση.
Η επιστήμη περιλαμβάνει, ως αναγκαίο και ικανό μέσο τον ορθολογισμό, την επιστημονική δηλαδή εξήγηση των περιγραφόμενων φαινομένων. Επίσης πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν μας η δυναμική των συστημάτων, οι απλές αρχές της χημείας, της φυσικής, της βιολογίας κλπ.
Τα λαϊκίστικα θέσφατα επιστημόνων της «γειτονιάς» που προκαλούν τρόμο, άγχος, μανία ή κατάθλιψη δεν έχουν επιστημονικότητα και θα πρέπει να απορρίπτονται από τους όποιους αποδέκτες τους, ως απαράδεκτα και μη επιστημονικά, εξ´ ορισμού, άσχετα αν κάποιος μπορεί να ικανοποιείται ή να απογοητεύεται. Είναι στη βάση τους ανυπόστατα, ανήθικα, αντιδεοντολογικά και απαράδεκτα.
Ο τρόμος, ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε, πολύ δε περισσότερο από γιατρούς,
για κανένα λόγο.
Ο γιατρός οφείλει να φροντίζει για την υγεία της κοινότητας, δηλαδή για την ΑΠΟΛΥΤΗ σωματική, ΨΥΧΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ευεξία των ανθρώπων.
Οποιαδήποτε αποκλίνουσα συμπεριφορά αποτελεί αντιιατρική, αντιεπιστημονική και κυρίως απάνθρωπη στάση.
Λύκοι με προβιές προβάτων.
Θηρευτές ψυχών ή/και ψήφων!
Για όσους το κάνουν… ουαί υμίν, αγράμματοι και υποκριταί!
Για όλους τους αποδέκτες… γρηγορείτε! Καιρός γαρ εγγύς!
Άλλως… κοντός ψαλμός αλληλούια!
».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί