Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει προκύψει για τη σύνδεση της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι με τη νέα διάταξη, ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι «δεν πρέπει να συνδέεται η προσωπική διαμαρτυρία με τη ρύθμιση που αφορά την προστασία του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη».
Όπως είπε, «το Μνημείο αποτελεί ένα εθνικό σύμβολο των αγώνων των προγόνων μας, χάρη στους οποίους έχουμε σήμερα μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα».
Πρόσθεσε ότι «προφανώς το Μνημείο πρέπει να διατηρείται σε ευπρεπή κατάσταση, να αποπνέει σεβασμό και να μπορεί να το επισκέπτεται ο κόσμος», υπογραμμίζοντας παράλληλα, πως «οι γονείς των θυμάτων έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών, όμως αυτό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα».
Απαντώντας σε σχόλια για την «αισθητική» του χώρου με τα 57 ονόματα των θυμάτων, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για θέμα αισθητικής. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δείξει το σεβασμό του», είπε. «Έχουν ήδη γίνει μνημεία, τόσο στον τόπο του δυστυχήματος, όσο και στον δήμο Αθηναίων. Το θέμα που εξετάζουμε τώρα δεν αφορά τα Τέμπη, αλλά την προστασία ενός εθνικού συμβόλου, που έχει δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις, όπως την πυρπόληση της σκοπιάς από αναρχικά στοιχεία. Το Μνημείο δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Πρέπει να το τιμούμε και να το προστατεύουμε», πρόσθεσε.
Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της ΝΔ αντέτεινε: «Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άργησε έξι χρόνια να το κάνει. Τώρα που το κάνει, γιατί αντιδρά; Η αντιπολίτευση επιλέγει τη σύγχυση και τη μικροπολιτική. Προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα, να ανακατέψει τα Τέμπη και τα εσωκομματικά, για να αποπροσανατολιστεί τη συζήτηση. Η διάταξη είναι ξεκάθαρη: θέλει να βάλει τάξη και σεβασμό».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









