Κορωνοϊός: Μαζικές αιτήσεις αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους

Παρά τις ειδικές συνθήκες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, διαπιστώνεται μαζική συμμετοχή στη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους Δήμους. Σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έχουν δηλωθεί περισσότερα από 6.155.278 τετραγωνικά μέτρα, αριθμός που συνεπάγεται αύξηση κατά 38,374% στην επιφάνεια της ήδη δηλωμένης […]

Παρά τις ειδικές συνθήκες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, διαπιστώνεται μαζική συμμετοχή στη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους Δήμους.

Σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έχουν δηλωθεί περισσότερα από 6.155.278 τετραγωνικά μέτρα, αριθμός που συνεπάγεται αύξηση κατά 38,374% στην επιφάνεια της ήδη δηλωμένης ακίνητης περιουσίας.

Ενδεικτικό της προσέλευσης των ιδιοκτητών είναι ότι μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περισσότερες από 256.000 αιτήσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορούσε ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ το σύστημα είχε δεχτεί συνολικά περισσότερες από 2,5 εκατ. επισκέψεις.

Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποδίδουν την αύξηση των αιτήσεων για τη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους Δήμους στο γεγονός πως οι πολίτες έχουν πλέον περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των επιπλέον τετραγωνικών έχει παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου 2020.

cnn.gr / photo eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί