Κοντογεώργης: Βάζουμε μια τάξη στο μεταναστευτικό τώρα που οι ροές είναι μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν

Τι ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στα Parapolitika FM

«Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες και ποια είναι η ιστορία πίσω από την υπόθεση, προφανώς στα σύμβολά μας υπάρχει μια ιερότητα και μία βαρύτητα ειδικά όταν βλέπω ότι η έκθεση φιλοξενήθηκε σε ένα δημόσιο κτίριο. Προφανώς όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη και από το υπουργείο Εξωτερικών και πήρε αυτή την απόφαση» είπε σε συνέντευξή του στα Parapolitika FM ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, για την απόφαση του κ. Γεραπετρίτη για τη σημαία σε καλλιτεχνική έκθεση στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης.

«Προχωράμε σε μια διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των ανθρώπων που δεν έχουν αυτή τη στιγμή νομιμοποιητικά έγγραφα για την παρουσία τους στη χώρα και αυτό έρχεται ουσιαστικά ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εξέτρεψε τους δρόμους και την πορεία των διακινητών των παράτυπων μεταναστών» ανέφερε για την τροπολογία που αφορά στους μετανάστες.

«Για τους ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στη χώρα 3 χρόνια αυτή η άδεια θα συνδέεται με μια βεβαίωση εργασίας. Για όσο υπάρχει αυτή η βεβαίωση εργασίας αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλεύουν και με έναν τρόπο πέραν της τακτοποίησης και της δημόσιας ασφάλειας προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και την αδήλωτη και την μαύρη εργασία και τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που αυτή προκαλεί» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπάρχει η προϋπόθεση της εργασίας προφανώς θα κινηθούν οι διαδικασίες επιστροφής στη χώρα προέλευσης.

«Βασική μας πολιτική είναι να ενεργοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, το οικονομικά ανενεργό που βρίσκεται στη χώρα, που είναι μεταξύ 18.000-70.000» και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη στο πρωτογενή τομέα.

«Βάζουμε μια τάξη στο περιβάλλον αυτό τώρα που οι ροές είναι μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου σε κάποιες παραγωγικές εργασίες να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά» πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Σε ερώτηση για την κομματική πειθαρχία που θα ισχύσει στην ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου είπε ότι είναι μια διαχρονική και αυτονόητη διαδικασία. «Είναι ουσιωδώς ενσωματωμένη στην κοινοβουλευτική πρακτική και την λειτουργία των κομμάτων» είπε.

Τέλος για τα θέματα οικονομίας τόνισε ότι η κυβέρνηση με μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα προσπαθεί να ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών. «Και ταυτόχρονα βέβαια υπάρχει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες κάθε φορά που δημιουργείται περίσσευμα θα έχουμε περαιτέρω ενισχύσεις» είπε.

«Η δική μας δουλειά είναι να συντηρήσουμε μακροπρόθεσμα διατηρήσιμη ανάπτυξη ώστε να υπάρχει συνέχεια μια αύξηση και στο μέσο μισθό και στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα» πρόσθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί