Κ. Μπογδάνος για τέως: Έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους – Αντιπαράθεση με Τατσόπουλο, vid

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» και ο Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής στην εκπομπή του Mega «Live News», προχωρώντας σε μία πρώτη αποτίμηση της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε σχετικά με την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη: «Βλέποντας και τα ρεπορτάζ θυμήθηκα μία ατάκα του Δημήτρη Πουλικάκου που είπε στον Γιάννη Πρεντεντέρη ”ανεπίτρεπτη τόση αθωότης”. Αν μείνουμε στο κοσμικό μέρος το πρώτο που θα αναρωτηθούμε είναι πώς όλοι αυτοί οι καλοί κ’ αγαθοί – οι beautiful people όπως λέγονται στην Αγγλία – τι κακό έκαναν κι έφθασε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να τους αποκάλεσει ”καρκίνωμα που αποκόπηκε από το σώμα του έθνους”».

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Εγώ δεν θέλω να κρίνω ούτε εάν η βασιλεία ήταν καλή ή κακή για την Ελλάδα, ένα πράγμα λέω ως εκπρόσωπος των δεξιών – συντηρητικών νοικοκυριών που είμαστε απέναντι στους ακροδεξιούς, στους απατεώνες της πολιτικής αλλά είμαστε και απέναντι στην κεντροαριστερή Νέα Δημοκρατία. Δεν κρίνουμε εάν η βασιλεία είναι καλή η κακή, ανήκω σε μία γενιά που αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν. ”Ζήτω η προεδρευομένη Δημοκρατία μας”».

Και επεξήγησε ο κ. Μπογδάνος ερωτώμενος από τον Νίκο Ευαγγελάτο για τον λόγο που έδωσε το «παρών» χθες στην κηδεία του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. «Πήγα για να τιμήσω τη συνέχεια των θεσμών και του ελληνικού κράτους» και πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα»: «Χθες έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει αν κάποιος που ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους δικαιούται ή δεν δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους».

reader/scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί