• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ζήτω η Μακεδονία» φώναξε η Κόλλια κατά την παράδοση του Υφ.Μακεδονίας-Θράκης στην Νοτοπούλου

«Ζήτω η Μακεδονία» φώναξε η Κόλλια κατά την παράδοση του Υφ.Μακεδονίας-Θράκης στην Νοτοπούλου

Εμφανώς συγκινημένη η απερχόμενη υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, παρέδωσε σήμερα τη σκυτάλη στη νέα υφυπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής, στο κτίριο του ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη.

 

«H τελετή αυτή σε μέρες δύσκολες για την πατρίδα καθώς είναι βαριά ακόμη η απώλεια του πιλότου μας Βασιλείου Νικολάου που χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Είναι βαριά η μνήμη των θυμάτων του καλοκαιριού τους οποίους δεν ξεχνάμε. Είναι κοινή θέση όλων μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα», ανέφερε αρχικά η κ. Κόλλια – Τσαρουχά.

 

Στη συνέχεια ευχήθηκε καλή αρχή στην Κατερίνα Νοτοπούλου, σημειώνοντας πως είναι υπερήφανη για τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ εξέφρασε την χαρά της που το υπουργείο θα μείνει σε γυναικεία χέρια.

“Η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης θα με χει πάντα δίπλα της σε ο,τι χρειαστεί. Θέλω να σταθείτε και σεις διπλα της. Η Ελλάδα μας γυρίζει σελίδα. Αυτή η Ελλάδα θα γράψει σπουδαία πράγματα για όλους μας”, τόνισε ο κ. Κόλλια – Τσαρουχά.

“Καλή αρχή Κατερίνα! Να είσαι γερή, να σε φωτίζει ο θεός είσαι ένα νέο κορίτσι που ξεκινά την πορεία του και την συνεισφορά στο εθνικό καλό, εύχομαι να έχεις δύναμη και φώτιση θεού για να μπορέσεις να τα καταφέρεις”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά και την Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, στην οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

 

«Στην Μακεδονία και την Θράκη αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από την εμβάθυνση της δημοκρατίας, από ενίσχυση των παραγωγικών και κοινωνικών υποδομών με εξωστρέφεια.

Αυτό το σκοπό ερχόμαστε να υπηρετήσουμε. Το γραφείο του πρωθυπουργού συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και εμείς επεκτείνουμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Με το ίδιο αίσθημα συνεργασίας θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε.

Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ευελπιστούμε και οραματιζόμαστε να είναι με μεγαλύτερη ένταση τόπος σχεδιασμού και αλλά και υλοποίησης παραγωγικών αναπτυξιακών πολιτικών», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Σε μια καινούργια σελίδα, σε μια καινούργια εποχή να γράψουμε μια διαφορετική ιστορία που να ανταποκρίνεται απολύτως στα όνειρα, στις ανάγκες και στις αγωνίας των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης», συμπλήρωσε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Μεταξύ άλλων στην τελετή παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χριστίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ -HELEXPO, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, Δαυίδ Σαλτιέλ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και του Στρατού.

(thestival)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •