Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, οι κρατήσεις και οι αφίξεις ανά εβδομάδα κινούνται ανοδικά. «Κινούμαστε στο 60% του 2019 έως τώρα. Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Αρκεί να μην υπάρξει κάποια ανατροπή στο ζήτημα της μετάλλαξης ‘’Δέλτα’’» σημείωσε.
Η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας, τόσο ατομικά, όσο και από την αστυνομία και τους επιχειρηματίες καθώς «δεν έχει περάσει ο ιός». Ταυτόχρονα, δεν ξεκαθάρισε εάν θα υπάρξει οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων στα νησιά που είναι μια «ανάσα» από το κόκκινο, εάν επιβληθεί lockdown.
«Ας δούμε τι θα συμβεί. Εάν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα. Το σημαντικότερο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η Ελλάδα είναι το μήνυμα της ασφάλειας. Και στη Μύκονο επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Οι κρατήσεις δεν επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό» υποστήριξε, λέγοντας ότι τα νησιά που είναι στο πορτοκαλί επιδημιολογικά οι αφίξεις είναι αυξημένες.
Σχετικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας, δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός ξενοδοχείων covid σε περιοχές με ιδιαίτερη ανάγκη όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος και η Αλόννησος. Τέλος, γνωστοποίησε πως σήμερα, αύριο, και μεθαύριο, όσοι βρίσκονται στο προσωρινό μητρώο δικαιούχων του «Τουρισμός για όλους», μπορούν να κάνουν ένσταση εάν έχει απορριφθεί η αίτησή τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









