• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπουργικό κλιμάκιο, πήγε στο Μάτι – Πως αντέδρασαν οι κάτοικοι

Υπουργικό κλιμάκιο, πήγε στο Μάτι – Πως αντέδρασαν οι κάτοικοι

Εκτενή ενημέρωση των κατοίκων στο Μάτι για την πορεία, (της) υλοποίησης των έργων αποκατάστασης,

τα επιδόματα και όλα τα ζητήματα αρωγής έγινε εχθές το απόγευμα από κυβερνητικό κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.  Στη συνάντηση που συντονίστηκε από τον κ Σπίρτζη πήραν μέρος πολλοί κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Μεταξύ άλλων οι πληγέντες που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 ζήτησαν από τους εκπροσώπους της ΑΑΔΕ να μην πηγαίνουν αυτοπροσώπως στην εφορία για να κάνουν τις δηλώσεις απαλλαγής και ο κ . Σπίρτζης δεσμεύτηκε να βρεθεί λύση να γίνονται οι δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Άλλοι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί υπάρχει ακόμη πρόβλημα με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στους δημόσιους χώρους.

Κάποιοι, κατηγόρησαν το Δήμο Μαραθώνα ότι έχει καθυστερήσει σε αυτό το θέμα σε αντίθεση με τον Δήμο Ραφήνας. Κάποιοι άλλοι πληγέντες είπαν ότι δεν έχουν πάρει ακόμη το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ.

Ο κ. Σπίρτζης κάλεσε όποιον θέλει, να συγκρίνει μια φυσική καταστροφή του παρελθόντος, «ακόμη και των δικών μας κυβερνήσεων και να τη συγκρίνουμε με την ταχύτητα και τον τρόπο που έχουμε λειτουργήσει στη συγκεκριμένη καταστροφή.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!

Συμπέρασμα

Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και όχι χωρίς λόγο φυσικά. Πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές και το τελευταίο που θέλουν, είναι να τρέχουν από την μια Δημόσια υπηρεσία, στην άλλη.