• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπ.Μεταφορών: Νταβατζηλίκια η απεργία στο μετρό – Εξετάζουμε το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας

Υπ.Μεταφορών: Νταβατζηλίκια η απεργία στο μετρό – Εξετάζουμε το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας

Για αιφνιδιασμό έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από την πλευρά των εργαζομένων του μετρό,

χαρακτηρίζοντας ως νταβατζηλίκια τη στάση τους, ενώ ανέφερε ότι θα θέσει ζήτημα ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της πεντάωρης στάσης εργασίας του μετρό, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν θα ανεχτεί 21 άτομα να κρατάνε σε ομηρία 1.5 εκατομμύρια πολίτες.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζηλίκια” και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.
Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα θέσει το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας, όπως ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του ΟΣΕ αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σημειώνεται ότι το σωματείο των εργαζομένων του μετρό (ΣΕΛΜΑ) κατηγορεί την κυβέρνηση για «βίαιη και αυταρχική» μετακίνηση 21 εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι υπάρχει πρόβλημα προσωπικού στα εκδοτήρια, γιατί πολλοί έχουν μεταταχθεί σε διοικητικές θέσεις, και πώς αναμένεται εξεύρεση λύσης μέσα στο επόμενο δίμηνο.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)