με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες, και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής. Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε εμφατικά για να συμπληρώσει, «ελέγχουμε απολύτως την κατάσταση».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στάση του αμερικανικού παράγοντα, ο Γ. Γεραπετρίτης κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ μακριά από την τακτική των ίσων αποστάσεων. Έχει ανατραπεί απολύτως η παραδοσιακή πρόσληψη ότι ο μεγάλος και στέρεος σύμμαχος θα μπορούσε να ήταν η Τουρκία, αντιθέτως ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή είναι η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός. Εκτίμησε δε, ότι απέναντι στην προσπάθεια μονομερούς επιβολής, η διεθνής τάξη θα υπερισχύσει, γιατί ειναι ομόθυμη.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως η ελληνική πλευρά δεν φοβάται τη Χάγη, αφού έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, προετοιμάζεται για το σενάριο αλλά -διευκρίνισε- δεν είναι στις άμεσες επιλογές της. Και επανέλαβε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο (της προσφυγής) πέρα από τις θαλάσσιες ζώνες.
Για τη βία στα γήπεδα
Αναφορικά με την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προειδοποίησε ότι όταν η παρούσα κυβέρνηση εξαγγέλλει κάτι, αυτό δεν γίνεται για να διαμορφωθεί πλαίσιο επικοινωνίας, αλλά για να διαμορφωθεί πλαίσιο πράξεων. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη -και το όποιο τίμημα- ώστε να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου -και αυτό θα πράξει, δήλωσε επίσης.
Και, στη συνέχεια, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την νομοθετική ρύθμιση δεν υπαγορεύτηκε από καμία απολύτως πίεση αλλά έγινε για να φέρει το θέμα στην σωστή του βάση. Η κυβέρνηση ενεργεί πυροσβεστικά ώστε να καταλαγιάσει η ένταση, αλλά ο χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χρειάζεται ένα ριζικό σοκ, είπε ο Γ. Γεραπετρίτης υπογραμμίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης για ριζικά μέτρα προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο.
Ο Αντ. Σαμαράς είναι μέρος της παράταξης
Στο επόμενο ερώτημα, για τις σχέσεις κυβέρνησης και Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι ο κ. Σαμαράς, αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν αποτελεί έναν απλό βουλευτή, αποτελεί ένα μέρος της παράταξης το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ως εκ της θέσεώς του, ως διατελέσας πρωθυπουργός. Επίσης έχει ένα ιδιαίτερο ιστορικό φορτίο στην παράταξη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δεν αμφισβητείται απολύτως η ανεξαρτησία που έχει στη γνώμη και την ψήφο και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία και την ευθυκρισία του.
Η γνώμη του κυρίου Σαμαρά πάντοτε θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να συμμετέχει στις διαδικασίες για την λήψη των αποφάσεων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα και αποτροπής αυξήσεων στα τρόφιμα ζητά ο Κ. Αρβανίτης
- Βραζιλία: Βελτιώνεται η υγεία του πρώην προέδρου Μπολσονάρου – Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική
- Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες
- Ν. Κεραμέως: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό – Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι
- Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων αιτήσεων ωφελούμενων εργαζομένων για τη νέα δράση κατάρτισης της ΔΥΠΑ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές της χώρας
- Κ. Χατζηδάκης: 5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση, μεταφορές – Ποιοι θα ωφεληθούν
- «Πολύ μεγάλος παίκτης» η Ρωσία – Τα γεγονότα αποκάλυψαν την πραγματικότητα
- Το Ισραήλ λέει πως θα βρει και θα εξουδετρερώσει τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ
- Κι όμως, μια πολυεδρική επιφάνεια από χάλυβα μπορεί να γίνει λεία σφαίρα μέσα σε 6 δευτερόλεπτα (BINTEO)









