«Όσοι πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι υπαρκτό, αρκεί να δουν τους 810.000 νεκρούς, τα εκατομμύρια των κρουσμάτων και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας, καθώς τίθενται θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 3 χρόνια για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, λέγοντας ότι εξετάζεται η αυστηροποίηση του πλαισίου, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες στην ελληνική πολιτεία να εντοπίσει τέτοιες συμπεριφορές, που αναπτύσσονται κυρίως μέσω του διαδικτύου, σημειώνοντας ότι «το ζητούμενο είναι να μην φθάσουμε σε τέτοιο σημείο. Δεν χρειάζονται υπεραπλουστεύσεις ούτε λαϊκισμός, αλλά σοβαρότητα και ευθύνη από όλους».
Για τη λειτουργία των δικαστηρίων, ο Κ. Τσιάρας σημείωσε ότι «από την 1 έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι η παράταση του προηγούμενου δικαστικού έτους και μετά θα αρχίσει το νέο δικαστικό έτος. Είναι σε εφαρμογή μια ΚΥΑ που προβλέπει μέτρα και χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των δικαστηρίων, η οποία είναι εν ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Είμαστε σε επαφή με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για να δούμε εάν πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα και ποια μπορεί να είναι αυτά».
Όπως σημείωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης, στη διάρκεια των διακοπών υπήρχαν μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δικαστικούς υπάλληλους, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ζήτημα που αφορά στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ενώ τόνισε ότι κατανοεί την ανησυχία όσων εμπλέκονται σε μεταγωγές, επαφή με συλληφθέντες και εκδίκαση αυτόφωρων αδικημάτων, τονίζοντας ότι έχει ληφθεί μέριμνα με τεχνικά μέσα πχ. τοποθέτηση υαλοφραγμάτων.
(Newpost – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
