• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υφ.Προστασίας του Πολίτη: «Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός και οι μετακινήσεις»

Υφ.Προστασίας του Πολίτη: «Δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός και οι μετακινήσεις»

Την ημέρα του Πάσχα δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός και οι περιττές μετακινήσεις. Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Διευκρινίσεις για τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί την περίοδο του Πάσχα, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, παρείχε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνισε ότι την ημέρα του Πάσχα δεν απαγορεύεται το ψήσιμο, αλλά ο συνωστισμός και οι άσκοπες μετακινήσεις.


Παράλληλα, παρομοίασε τα ανακοινωθέντα μέτρα μ’ αυτά που λαμβάνονται στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ότι η πλειοψηφία των πολιτών υπακούει τις κυβερνητικές οδηγίες.

«Ελάχιστοι είναι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις, τις συστάσεις και τους περιορισμούς, δεν υπακούν» επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «αν τα πάμε καλά αυτό το τριήμερο, θα παίξει σημαντικό ρόλο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην άρση των μέτρων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το έκτακτο σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον κορονοϊό.

Στόχο της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και η αποφυγή των μετακινήσεων, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)