• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τζανακόπουλος και Πολάκης πήγαν στην προανακριτική παρά την απαγόρευση- Δείτε τι έγινε (BINTEO)

Τζανακόπουλος και Πολάκης πήγαν στην προανακριτική παρά την απαγόρευση- Δείτε τι έγινε (BINTEO)

Στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή,

προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, προσήλθαν πριν λίγη ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πρώτος στην αίθουσα μπήκε ο Παύλος Πολάκης και ακολούθησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, παρά το γεγονός ότι η επιτροπή είχε ψηφίσει την εξαίρεσή τους.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, έξω από την αίθουσα 150, που συνεδριάζει η επιτροπή, στον α’ όροφο του κτιρίου του κοινοβουλίου ήταν και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Η συνεδρίαση, όπως ήταν λογικό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Αποτέλεσμα της παρουσίας των δυο βουλευτών, ήταν να αναβληθεί η συνεδρίαση για την Προανακριτική αφού οι Πολάκης και Τζανακόπουλος αρνήθηκαν να βγουν από την αίθουσα. Η συνεδρίαση κατά πλειοψηφία αποφάσισε η διαδικασία να συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Νοεβρίου.

Η συνεδρίαση της επιτροπής, στην ουσία δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, αρνήθηκαν να εξέλθουν της αίθουσας 150 που συνεδρίαζε η επιτροπή, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος Ιωάννης Μπούγας.

«Ο κ. Φρουζής έχει έρθει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να εξεταστεί», δήλωσε ο Θανάσης Πλεύρης, βγαίνοντας από την αίθουσα. «Η κατάθεση του κ. Φρουζή αναβάλλεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα στην επιτροπή βρίσκονται άτομα που απαγορεύεται να βρίσκονται, γιατί διαφορετικά είναι μη νόμιμη η σύνθεση της επιτροπής και όποια κίνηση κάνουμε θα δημιουργήσει ακυρότητα», είπε επίσης ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι οι κκ Τζανακόπουλος και Πολάκης αρνούνται να φύγουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Μπούγας, είπε ότι η επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει με μη νόμιμη σύνθεση και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλήθησαν επανειλημμένα να αποχωρήσουν και απάντησαν αρνητικά.

Τελευταίοι από την αίθουσα και αφού είχαν αποχωρήσει όλα τα άλλα μέλη της επιτροπής, βγήκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αναλυτικά οι διάλογοι

Μέσα στην Αίθουσα:

Σπύρος Λάππας ΣΥΡΙΖΑ
«Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου»

Γιάννης Μπούγας: Πρόεδρος Επιτροπής
«Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί. Δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση; Τι θα κάνουν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος;»

Σπύρος Λάππας:
«Έχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι».

Δημήτρης Τζανακόπουλος:
«Είμαι εδώ κατ’ εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα».

Γιάννης Μπούγας:
«Επιδεικνύετε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Ο Μπούγας ξαναζητάει να αποχωρήσουν – αρνούνται φωνάζοντας και διακόπτει τη συνεδρίαση – αναβάλλοντας για επόμενη φορά, ίσως την προσεχή Τρίτη. Αποχωρούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν για λίγο μέσα στην αίθουσα.

Έξω από την αίθουσα αφότου αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται αν είναι στην Επιτροπή, και ότι διεκόπη η διαδικασία γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή και γι’ αυτό δεν θέλουν μέσα τον ίδιο και τον κ. Τζανακόπουλο, δηλώνοντας ότι και την επόμενη φορά θα είναι εδώ και οι δύο.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος δήλωσε ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί σημειώθηκαν «τα ίδια» με φωνές και εντάσεις.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία άφησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον αυτοεξευτελισμό τους, λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει πεζοδρόμιο τη Βουλή. Απευθυνόμενος στην κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι έχουν κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός χαράσσει γραμμή.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανταπάντησε ότι θα το πάνε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

(φώτο: Eurokinissi, πληροφορίες ΣΚΑΪ)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...