Ξαφνικό θέμα στην κυβέρνηση με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια!

Αυτός ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε κάτι που απουσίαζε στους προηγούμενους.

Ο λόγος για τα «καρφιά» των στελεχών που ήταν μέλη της κυβέρνησης και πλέον δεν κατέχουν καμία Υπουργική θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ένα ξαφνικό… ζήτημα προέκυψε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον απερχόμενο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση.

Όπως ήδη διαβάσατε, ο κ. Κελέτσης έκανε μία ανακοίνωση στην οποία εμμέσως συνδέει την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την απόφασή του προ μερικών μηνών να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο (σήμερα πλέον ενεργό νόμο) για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα», είχε γράψει συγκεκριμένα.

Λίγο αργότερα ήρθε, μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, η απάντηση του Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση, έχοντας ενοχληθεί με την έμμεση σύνδεση που έκανε το πρώην κυβερνητικό στέλεχος με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησαν πως η απομάκρυνσή του έγινε λόγω αποτελεσματικότητας του ίδιου!

«Ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα».

Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική -μέχρι στιγμής- αιχμή από κάποιο… “δυσαρεστημένο” μέλος της κυβέρνησης με αφορμή κάποιον ανασχηματισμό.

φωτο:intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί