• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρισκόμαστε σε ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο: Θα «γυρίσει» η παρτίδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρισκόμαστε σε ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο: Θα «γυρίσει» η παρτίδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μια διαλυμένη οικονομία που προσπαθεί να συμμαζέψει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Η ΝΔ, προεκλογικά ακόμη, δεσμεύτηκε για μεγάλες αλλαγές στους φόρους ώστε να προκαλέσει ένα «θετικό σοκ» στην οικονομία.

Μια από τις αλλαγές που περιμένουν όλοι οι επιχειρηματίες, είναι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28 στο 20% σε βάθος διετίας, πράγμα που αναμένεται να δώσει μια ανάσα στις ταλαιπωρημένες από την φορολογία που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρήσεις.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, που πιστοποιούν και τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, τα οποία δείχνουν, πως υπήρξαν 45.000 περίπου λιγότερες φορολογικές δηλώσεις Ε3 επιχειρήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Γιατί συμβαίνει αυτό: Όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, πολλοί επιχειρηματίες ανοιγοκλείνουν διαφορετικές επιχειρήσεις κάνοντας το εξής. Ενώ έχουν σκοπό να διακόψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση εγκαίρως αλλά προτιμούν να κάνουν πρώτα τη διακοπή των εργασιών και στη συνέχεια υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση, με σκοπό να γλιτώσουν την παράλογη προκαταβολή φόρου και μετέπειτα προβαίνουν στο άνοιγμα μιας νέας. Μάλιστα η συνηθέστερη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς οι εταιρείες του 1€ όπως αποκαλούνται στην αγορά.

Μέσα στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκαν υπερ-παράλογοι φόροι, όπως ο φόρος Κατρούγκαλου, για την κατάργηση του οποίου δεσμέυτηκε προεκλογικά η κυβέρνηση. Ο σκοπός ήταν να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις και οι πρώην επιχειρηματίες να γίνουν υπάλληλοι ή να μείνουν άνεργοι και να παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Όπως θυμόμαστε η Χ.Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δηλώσει πως «η εποχή που κάποιος ήταν αφεντικό του εαυτού του και είχε το μαγαζί του, έχει τελειώσει». Αν δεν το θυμόσαστε, σας το θυμίζουμε:

Ευτυχώς το αριστερό κόμμα, που επεδίωκε την φτωχοποίηση των πάντων προς τα κάτω, έφυγε από την εξουσία, και η νέα κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να στηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες, δίνοντας τους αρχικά, μια φορολογική ανάσα.


Το θέμα είναι πόσο εύκολα αλλά και πόσο γρήγορα, μπορούν να συμμαζευτούν τα οικονομικά χάλια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό μένει να το δούμε.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •