Βούτσης: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να βρει 151 ψήφους για την πρόταση δυσπιστίας»

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απέρριψε το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να βρει 151 βουλευτές να υποστηρίξουν μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης.

 

Το σενάριο να βρεθούν 151 βουλευτές που θα υπερψηφίσουν μια πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης απέκλεισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, έθεσε ως δεδομένο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα «περάσει» από την παρούσα Βουλή και μάλιστα με πλειοψηφία η οποία, όπως είπε ενδεχομένως θα διευρύνεται το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή θα υλοποιείται ο οδικός χάρτης που ορίζεται από τη Συμφωνία.

Ακόμη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τακτικισμό, με αφορμή τη συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, που «έκανε και κάνει κακό στη χώρα και ενδεχομένως κάνει κακό και στην ίδια τη ΝΔ».

Μιλώντας για τις επόμενες εκλογές υποστήριξε ότι αυτές θα αποτελέσουν μια ισχυρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο προγραμματικές προτάσεις για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης και αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται για τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου, σε προοδευτική προγραμματική βάση, που θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, μετά τις εκλογές, σύμφωνα με αναφορές της Φώφης Γεννηματά απαντά:

«Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και διαχρονική. Δεν νοείται, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται πιο αδρές οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά, ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερα και προοδευτικά προγράμματα, ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και αγορές, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο τέτοιων σχημάτων».

Επίσης, ο κ. Βούτσης έκανε γνωστό ότι την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό καθώς και στην πολιτειακή ηγεσία στην Κύπρο, οι τέσσερις πολυσέλιδοι τόμοι με τα ντοκουμέντα του Φακέλου της Κύπρου, οι οποίοι και θα εκδοθούν σε χιλιάδες αντίτυπα.

Σχολιάζοντας το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, ο Νίκος Βούτσης υπενθύμισε την ανάγκη άμεσης, διεξοδικής και σε βάθος έρευνας ώστε να βρεθούν «οι πραγματικοί, οι ουσία δολοφόνοι ενός αθώου καθόλα, ανθρώπου» αλλά και «για να αποτραπεί μέσα στην κοινωνία το κύμα εκφασισμού και βίας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu