• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για το Σκοπιανό – Ομιλία Καμμένου και παρέμβαση Καραμανλή

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για το Σκοπιανό – Ομιλία Καμμένου και παρέμβαση Καραμανλή

Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό. Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

 

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, όπως όλα δείχνουν, η πρόταση μομφής θα καταψηφιστεί, επιβεβαιώνοντας τυπικά ότι η κυβέρνηση διατηρεί για την ώρα την δεδηλωμένη της Βουλής

Στο βήμα της βουλής θα ανεβούν περισσότεροι από 170 βουλευτές. Μέχρι χθες Πέμπτη τα μεσάνυχτα είχαν τοποθετηθεί περίπου 30 βουλευτές. Η κορύφωση της διαδικασίας αναμένεται την τελευταία ημέρα όταν και θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Από τη ΝΔ δεν απέκλεισαν να τοποθετηθεί σήμερα και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος προσανατολίζεται να μιλήσει σήμερα δηλώνοντας ότι δεν παρέχει την στήριξη στον Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία αλλά διατηρεί την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση.

Κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό ο Καραμανλής – Αναμένεται παρέμβασή του

Κατά πληροφορίες, δε, εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα γίνει με γραπτή δήλωση ή με τηλεοπτικό διάγγελμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu