«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου, ιστορικού στελέχους, βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών», ανέφερε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Ως βουλευτής τις περιόδους 1985-1989 και 1993-2012 και ως πρόεδρος Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, υπερασπίστηκε ανυποχώρητα τις πολιτικές της θέσεις για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με τον δυναμισμό που τη διέκρινε.
Από τις κυβερνητικές θέσεις που ανέλαβε συνέβαλε στην ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας, κατοχυρώνοντας νομοθετικά, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών 2002.
Θεσμοθέτησε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), προώθησε την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστάτευσε με αποφάσεις της τη μητρότητα, εμπέδωσε την ισότητα των δύο φύλων και έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Υπήρξε η πρώτη γυναίκα επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), από το 1989 έως το 1993, προωθώντας την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα και τον Κοινωνικό Διάλογο στην Ευρώπη.
Στην οικογένεια και στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Στη μνήμη της Βάσως Παπανδρέου η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τήρησε ενός λεπτού σιγή.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θρήνος στην Πάρο: Κατέληξε ο 18χρονος που τραυματίστηκε χθες το βράδυ σε τροχαίο
- Λάρισα: Ορίστηκε η σύνθεση του δικαστηρίου για την τραγωδία των Τεμπών
- ΣΤΑΣΥ: Σε λειτουργία από αύριο η στάση «Ακτή Ποσειδώνος» στον Πειραιά – νέος τερματικός σταθμός για τη Γραμμή 7
- Πατέρας 14χρονου που σκότωσε 4 ανθρώπους στο σχολείο του δικάζεται για ανθρωποκτονίες – Του είχε κάνει δώρο όπλο
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονη για υπόθεση stalking με θύμα δημοσιογράφο – ραδιοφωνική παραγωγό
- Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στην Ρωσία με την μορφή του κατεπείγοντος – Όλοι θέλουν το ίδιο
- Θεσσαλονίκη: Η AI μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις των ασφαλιστικών, αλλά δεν θα αντικαταστήσει τους ασφαλιστές
- Ο Ιάπωνας συνθέτης Akira Yamaoka έρχεται στη Θεσσαλονίκη
- Προκήρυξη 1Κ/2026 ΑΣΕΠ: Έναρξη αιτήσεων για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
- Διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία – Αυτό είναι το πρόγραμμα









