• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βουλευτής-ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Απολύτως καταδικαστεά τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια εναντίον του κ. Μηταράκη»

Βουλευτής-ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Απολύτως καταδικαστεά τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια εναντίον του κ. Μηταράκη»

«Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο Δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα»,

αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όμως, όπως τονίζει, «δεν μπορεί να μη σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: Τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη».

«Καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων», επισημαίνει ο βουλευτής και προσθέτει:

«Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί και η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση.

Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)