• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ «αδειάζουν» Καμμένο – Περνούν τη συμφωνία των Πρεσπών και μπαίνουν ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ «αδειάζουν» Καμμένο – Περνούν τη συμφωνία των Πρεσπών και μπαίνουν ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις θλιβερές διακυρήξεις Καμμένου πως θα ρίξει την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όπως όλα δείχουν η συμφωνία θα περάσει με τις ψήφους βουλευτών οι οποίοι προσβλέπουν την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας απο αυτούς μάλλον θα έιναι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε κόντρα στην γραμμή των ΑΝ.ΕΛ.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία και η FYROM και η Σερβία. Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης. Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία, μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι…».

Αυτά τα λόγια του βουλευτή άναψαν φωτιές, ενώ λίγο αργότερα ο και Κώστας Ζουράρις διαφοροποιήθηκε κατά τι, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται οι ΑΝΕΛ να «ρίξουν» την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη Βουλή.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται βέβαιοι ότι η συμφωνία θα περάσει χωρίς προβλήματα αφού θα ψηφιστεί από βουλευτές και πέραν του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο αν ρίξει κανείς μια ματιά στους βουλευτές που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν, συμπεραίνει ότι πρόκειται για πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο αμφίπλευρο «άνοιγμα» που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να κερδίσει χώρο στο κέντρο και να σπρώξει δεξιότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο κ.Παπαχριστόπουλος διέψευσε πάντως τα σενάρια προσέγγισής του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία στο παρασκήνιο ούτε έχει γίνει σχετική συζήτηση.

Δήλωσε πάντως ότι η διαφωνία του στο Μακεδονικό τον έχει κάνει να αισθάνεται «λίγο έξω» από τους ΑΝΕΛ και ο ίδιος λίγο «παγωμένα».

Την ίδια ώρα, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν ότι η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση, εκτιμούν (εκφράζοντας την άποψή τους) ότι οι βουλευτές που θα βάλουν πλάτη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να κλείσει η κυβέρνηση της Αριστεράς μια χρόνια εκκρεμότητα, θα μπορούσαν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ειδικά για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ότι ήταν το πρόσωπο που είχαν ζητήσει να αποτελέσει εναλλακτική υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της Βουλής, και επέμειναν πέρυσι (ανεπιτυχώς λόγω επιμονής του Πάνου Καμμένου) να μην είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Καμμένος που τελικά υπερψήφισε τον περασμένο Ιούνιο την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλλε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και διεγράφη από το κόμμα του.

Σε αυτή τη φάση πάντως η προσπάθεια εστιάζεται στη διατήρηση των ισορροπιών με τους ΑΝΕΛ στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα αλλά κυρίως να τους πείσει ότι η συμφωνία θα λειτουργήσει υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, ώστε να υιοθετηθεί από τον Πάνο Καμμένο μια πιο «ευέλικτη» στάση από τα όσα δηλώνει δημοσίως περί πρόκλησης εκλογών.

Στην Πολιτική Γραμματεία που ολοκληρώθηκε χτες δεν καταγράφηκε ανησυχία για το ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία. Ίσα ίσα η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι μέχρι την άνοιξη όλα θα έχουν ολοκληρωθεί καθώς διαφαίνεται ήδη η πλειοψηφία που θα υπερψηφίσει στη Βουλή

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu