• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βορίδης: «Υπήρχε ένας μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος»

Βορίδης: «Υπήρχε ένας μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος»

ND
Η υπόθεση της Novartis αν και θεωρήθηκε κορυφή του παγόβουνου δεν ήταν τελικά καθώς αποκαλύπτονται υποθέσεις όπως των Παραπολιτικών με τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου να διατάσσει συλλήψεις κατά δημοσιογράφων,

δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τα parapolitika, o υπουργός διερωτήθηκε πώς μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης χειρίστηκε το τμήμα εκβιαστών.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ηχητικό Μιωνή – Παππά είπε από πότε η κυβέρνηση γίνεται μεσάζοντας της δικαιοσύνης με κάποιον ιδιώτη ο οποίος ζήτησε παρέμβαση ώστε να δικαστεί δίκαια και κατηγόρησε τον Νίκο Παππά ότι λέει ψέματα.

Τόνισε μάλιστα πως υπήρχε ένας οργανωμένος μηχανισμός παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη που –όπως είπε- θα εξόντωνε όσους ήταν εχθροί του καθεστώτος. Ο κ. Βορίδης τόνισε πως με τις πρακτικές αυτές θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη αθώοι άνθρωποι.

Παράλληλα ανέφερε πως στην Αριστερή διακυβέρνηση δεν υπήρχε σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί τα όσα αποκαλύπτονται και δεν παίρνει θέση.

Είπε επίσης πως έχουν διαπιστωθεί συστηματικές παραβάσεις των Τούρκων αλιέων για τον τρόπο, τις μεθόδους και τις περιοχές αλιείας τους. Είπε
πως η Ελλάδα ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να σηκώσει στα διεθνή φόρα τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ροζάκη για το Καστελόριζο είπε πως η κυβέρνηση πήρε θέση και δεν ταυτίζεται με τις θέσεις του.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, είπε πως το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα και ασκείται σύμφωνα με το νόμο δηλαδή με κανόνες και περιορισμούς.

(φωτο:eurokinissi)