Βορίδης: «Θα θέσουμε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.»

Ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη είπε ότι στην Αλβανία «υπάρχει όντως θέμα κράτους δικαίου»,

ενώ μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, ο Έντι Ράμα δεν εκλήθη.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» με την Ελλάδα να λέει ότι «παγώνει» την ενταξιακή διαδικασία για την Αλβανία και πως η απόφαση για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο.

«Η ελληνική έννομη τάξη έχει σταθμίσει τα συμφέροντα και των θιγομένων και των δημοσιογράφων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN για την ελευθερία του Τύπου στις χώρες της ΕΕ.

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι είναι «πολιτικά κινητροδοτούμενο, υποκινούμενο και έχει στόχευση». Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι έμμεσος στόχος εξηγώντας ότι ο «βασικός στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί είναι ο πιο αποτελεσματικός και επιτυχημένος δεξιός πρωθυπουργός στην ΕΕ».

Εξαπέλυσε πυρά κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Αρβανίτη λέγοντας ότι «υπέγραψε την παράγραφο για διακοπή χρηματοδότησης στην Ελλάδα». Σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ωστόσο είπε ότι υπάρχει πολιτική αξία να σημειωθεί ότι «Έλληνας ευρωβουλευτής ανέλαβε τη σύνταξη του κειμένου που παροτρύνει την Κομισιόν να διακοπεί η χρηματοδότηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υποκλοπές σημείωσε ότι η αντιπολίτευση «εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη α λα καρτ. Όταν τα αποτελέσματα είναι αυτά που θέλει έχει εμπιστοσύνη, όταν δεν της αρέσουν ή όταν ελέγχεται αυτή δεν έχει εμπιστοσύνη».

(newsbomb – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί