Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι θα μιλήσει ο πρωθυπουργός όταν έρθει η ώρα, και χαρακτήρισε κοινοβουλευτική και όχι κυβερνητική την διαδικασία πρότασης και εκλογής του ΠτΔ, και προσέθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει την πρόταση του. Είπε επίσης ότι δεν έχει να πει τίποτα επί οιουδήποτε προσώπου και τόνισε ότι το Σύνταγμα θέλει καταρχάς αυξημένη πλειοψηφία, ώστε τα κόμματα να κάνουν προσπάθεια συνεννόησης για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Ο κ. Βορίδης τόνισε επίσης ότι ο ΠτΔ πρέπει να έχει και να συνθέτει χαρακτηριστικά ενότητας και αυτά δεν τα έχει μόνο η κεντροαριστερά. «Δεν υπάρχουν τέτοια πρόσωπα που συνθέτουν και εκφράζουν την εθνική ενότητα μόνο στην κεντροαριστερά αλλά και στην κεντροδεξιά» είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Εκτίμησε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην ΚΟ της ΝΔ, και συμπλήρωσε ότι δεν είναι μόνο υπόθεση του πρωθυπουργού η πρόταση για ΠτΔ αλλά και των άλλων κομμάτων. Είπε ότι εάν τεθούν αυστηρά κριτήρια από τα άλλα κόμματα δεν θα βρεθεί άκρη και τόνισε ότι πρέπει να είναι πιο ανοιχτή η συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία.
Χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο το περιβάλλον στη Μέση Ανατολή το οποίο -όπως είπε-μας επηρεάζει «και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή».
Τέλος ο κ. Βορίδης είπε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, η οποία ταλανίζεται από αστάθεια, και αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ είπε ότι παρόμοια πράγματα ακούστηκαν και στο παρελθόν κατά την πρώτη θητεία του, αλλά μετά όλα πήραν το δρόμο τους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης
- Ακόμα πιο απρόβλεπτο τώρα το Ιράν: Ο πολυεπίπεδος μηχανισμός που καλούνται να νικήσουν οι ΗΠΑ
- Τι αποκάλυψε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για τη συνεργασία του με τον Τομ Κρουζ
- Τρομακτικό βίντεο με ταύρο: Η στιγμή που εκσφενδονίζει με τα κέρατά του γυναίκα!
- Ψυχική υγεία παιδιών: Νέα δωρεάν προγράμματα και Παγκόσμιο Κέντρο για τις νευροεπιστήμες στην Ελλάδα
- Σοκαριστικό βίντεο από κατολίσθηση στην Τουρκία – Αυτοκίνητο θάβεται μέσα σε δευτερόλεπτα (Vid)









