Βορίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Υπάρχει θέμα συνταγματικότητας, vid

«Υπάρχει μία σημαντική απόκλιση απόψεων στο θέμα των ομόφυλων, όμως ο πρωθυπουργός το ήξερε αυτό».

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια παρέθεσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Κατά την άποψή του, υπάρχει θέμα συνταγματικότητας, θέμα το οποίο έθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως είπε, κάνοντας γνωστό ταυτοχρόνως ότι τον αντέκρουσε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε τα εξής:

«Η συγκεκριμένη συζήτηση έχει διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις εντός της ΝΔ. Είναι ένα σημαντικό θέμα και υπάρχει μία σημαντική απόκλιση στο ζήτημα αυτό. Πρέπει να δικαιολογήσω τη θέση μου διότι είμαι υπουργός Επικρατείας, άνευ χαρτοφυλακίου, δηλαδή υπουργός στον πρωθυπουργό, άρα η σχέση μου με τον πρωθυπουργό είναι μία στενή πολιτική σχέση.

Επομένως δημιουργεί μία ανάγκη πρόσθετης αιτιολογησης το να μην στηρίζει ο υπουργός Επικρατείας απόφαση της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός δεν μου το θέτει το θέμα της παραίτησης και δίνει έναν δρόμο με την αποχή σε μένα που θέλω καταλλαγή και να μην θυσιάσουμε το σπουδαίο έργο της κυβέρνησης.

Έχω και μια άλλη ηθική υποχρέωση, είμαι μέλος της κυβέρνησης διορισμένος από τον πρωθυπουργό και έχω υποχρέωση να μην τραυματίζω την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός κάνει μια τοποθέτηση που αναπτύσσει την κυβέρνητικη πρωτοβουλία αλλά λέει ότι δεν θέτω κομματική πειθαρχία και θεωρω αξιοπρεπή στάση την αποχή.

Αυτό είναι ένα πολυ ισχυρό μήνυμα ότι ο πρωθυπουργός που θα ήταν εύκολο να πει ότι είναι ζήτημα πειθαρχίας, καταλαβαίνει ότι υάρχουν ζητήματα με αυτή τη δυσκολία και αφήνει να είναι κυρίαρχη η συνείδηση κάνοντας μια σύσταση για αποχή. Εγώ δεν μπορώ να μην την ακούσω και λόγω της σχέσης και λόγω της θέσης».

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί