• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • «ΒΟΜΒΕΣ» από Σκουρλέτη: Θα μείνουμε μέχρι τέλους – Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την παρούσα συγκυρία (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΒΟΜΒΕΣ» από Σκουρλέτη: Θα μείνουμε μέχρι τέλους – Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την παρούσα συγκυρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στην επίλυση του Σκοπιανού, βάσει φυσικά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αναγνωρίζει και «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα».

Χαρακτήρισε «ολέθριο πολιτικό σφάλμα να βάλει τρικλοποδιά ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε μέχρι τώρα» και γνώρισε, όπως είπε τις προγραμματικές της δηλώσεις εδώ και τρία χρόνια.

Εν συνεχεία δήλωσε:

«Εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις συνταγματικές δυνατότητες που έχουμε ώστε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία» και αυτό «όχι απλά για να παρατείνουμε τη ζωή της παρούσας κυβέρνησης αλλά για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει η παρούσα συγκυρία».

Ποια συγκυρία και ποιες δυνατότητες; Ξέρει κάτι η κυβέρνηση και δεν μας το λέει; Οι συγκυρίες ευνοούν το πλήρες ξεπούλημα της Ελλάδας ή όλα γίνονται για το καλό μας;

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών απάντησε ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους και τις προσδιόρισε το Σεπτέμβριο του 2019.

«Μπορεί η Ελλάδα σήμερα να ζει σε συνθήκες απομόνωσης, να μην κάνει το βήμα για τη συνανάπτυξη με τους γείτονές της»; αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης, προκειμένου να αθωώσει την κυβέρνηση για όσα συμφώνησε και όσα προτίθεται να συμφωνήσει σε σχέση με τις γειτονικές μας χώρες.

Άραγε εννοεί συνανάπτυξη μέσω της δημιουργίας νέων κρατιδίων με αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια;

Τόνισε δε από την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και της επίλυσης αυτού του δύσκολου ζητήματος που εκκρεμεί τόσα χρόνια θα ωφεληθεί άμεσα η οικονομία, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας καθώς και η Θεσσαλονίκη ως λιμάνι των Βαλκανίων, όχι της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως ήδη εκατοντάδες επιχειρήσεις τρέχουν για να κατοχυρώσουν το όνομα «Μακεδονία», ενώ ψαράδες καταγγέλλουν το γεγονός πως σκοπιανά σκάφη θα έχουν το δικαίωμα να ψαρεύουν στα ελληνικά νερά (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ κυρίως από το 7.40:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu