ΒΟΜΒΑ στο μεταναστευτικό- Αυξάνονται οι αντιδράσεις- Ποιο το μοιραίο ΛΑΘΟΣ (BINTEO)

Η μαζική μεταφορά παρανόμων μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Τη στιγμή που οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται ακατάπαυστα, η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο «στόχο» και το επικοινωνιακό παιχνίδι με τους Έλληνες πολίτες.

Ο άμεσος στόχος, είναι η μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στην ενδοχώρα, ενώ μέσω του επικοινωνιακού παιχνιδιού (στο οποίο κακά τα ψέματα, υστερεί), θέλει να αμβλύνει σφοδρές αντιδράσεις και να κρατήσει τις ισορροπίες.

Σαφώς, όπως γνωρίζουμε, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει και κλειστά κέντρα, έλεγχο συνόρων, απελάσεις, πιέσεις στην Τουρκία μέσω Ευρώπης κτλ, ωστόσο όλα αυτά φαίνονται πολύ «μακρινά» στην κάθε τοπική κοινωνία που βλέπει πως αυτό που έχει ΤΩΡΑ να αντιμετωπίσει, είναι η εισβολή παράτυπων μεταναστών, τους οποίους η κυβέρνηση στέλνει «συστημένα».

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην ΝΔ, ότι ο ρόλος που έχει κληθεί να παίξει δεν είναι καθόλου εύκολος. Η ζημιά που έχει γίνει επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια και σε μόλις 3 μήνες που κυβερνά ο Κ.Μητσοτάκης, υπάρχουν εκείνοι που περιμένουν «θαύματα»! Καταλαβαίνετε, πως αυτά τα πράγματα πρακτικά δεν μπορούν να συμβούν. Όλα θέλουν δουλειά, χρόνο, χρήμα και κόπο για να γίνουν. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται τίποτα.

Η κυβέρνηση, έχει πετύχει πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως όλα επισκιάζονται από το μεταναστευτικό, το οποίο αν δεν το διαχειριστεί σωστά, μπορεί ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση πρόωρα. Δεν θα μας παραξένευε, το γεγονός οι παγκοσμιοποιητές να ελέγχουν την νέα κυβέρνηση μέσω του μεταναστευτικού, το οποίο εντέχνως αφήνουν άλυτο για να μπορούν όποτε θέλουν να εκβιάσουν τον Κ.Μητσοτάκη.

Ακόμη κι έτσι όμως, πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση του προβλήματος, και στα δυο του σκέλη. Όσον αφορά δηλαδή και το σχέδιο δράσης αλλά και την εκτέλεση του που περιλαμβάνει το επικοινωνιακό κομμάτι.

Τους λίγους αυτούς μήνες, είδαμε πολλές προσεγγίσεις του θέματος από πολλά στελέχη της ΝΔ. Το κακό είναι πως δεν φαίνεται όλοι να έχουν μια κοινή γραμμή, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεται η μπάλα.

Εντοπίσαμε ωστόσο, ίσως την χειρότερη προσέγγιση του θέματος και το παράδειγμα προς αποφυγή για τη ΝΔ, αν θέλει να κερδίσει το παιχνίδι με τους Έλληνες πολίτες. Η παρέμβαση που θα παρακολουθήσετε, ανήκει στον κ.Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε πως όποια τοπική κοινωνία δεν θέλει να πάρει μετανάστες, θα την αναγκάσουμε να το κάνει, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι κανείς δεν θα γίνει «Όρμπαν», να μην θέλει να πάρει μετανάστες.

Ακούστε τον παρακάτω:


Η παραπάνω τοποθέτηση είναι τουλάχιστον ατυχής, αν όχι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη για την κυβέρνηση, γιατί ενώ ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει ΔΙΚΑΙΟ όσον αφορά τον διαμοιρασμό του προβλήματος, ο τρόπος με τον οποίο το λέει, εξοργίζει κάθε Έλληνα πατριώτη.

Αντίθετα, οι τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ όπως για παράδειγμα του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ελληνοκεντρικές, στέκονται δίπλα στην τοπική κοινωνία και δεν προσπαθούν να βγουν «από πάνω». Προσπαθούν έστω και φαινομενικά να συμμεριστούν, τον όποιο δήμαρχο και περιφερειάρχη.

Ξαναγράφουμε, πως αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ στις τοπικές κοινωνίες, οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρότερες και το πλήγμα για εκείνη μεγαλύτερο.

Τι πρέπει να κάνει; Να υιοθετήσει εν γένει μια ρητορική πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες, που δεν θα βασίζεται στην επιβολή του ισχυρού, αλλά στην αμοιβαία προσπάθεια να μειωθεί αυτό το πρόβλημα.

Σημείωση: Δεν μιλάμε για το τι θα έπρεπε να είχε γίνει και αν αυτή η μαζική μεταφορά είναι σωστή ή λάθος. Μιλάμε για τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν επάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή.

Πρέπει παράλληλα, να γίνει γνωστό στις τοπικές κοινωνίες, ότι υπάρχει σχέδιο να καταστεί σαφές, πως η Ελλάδα έχει αλλάξει και όποιος μετανάστης έρχεται εδώ δεν περνάει καλά.

Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να κινηθεί «αντιδραστικά», το μόνο σίγουρο είναι πως θα χάσει.

Ακούστε τι είπε παρακάτω, ο Άδωνις για το μεταναστευτικό:


(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...