Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ και την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορώντας τον ότι εξισώνει τον 36χρονο Αντώνη με εκείνους που τον έσπρωξαν στην θάλασσα από το πλοίο Blue Horizon με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες.
Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.
Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής









