• Αρχική
  • Άρθρα
  • Β. Κικίλιας: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας»

Β. Κικίλιας: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας»

«Κάθε εκλογή είναι ξεχωριστή και κρίσιμη. Αλλά, η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής αποτελεί σημείο καμπής.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να γυρίσει σελίδα, να αλλάξει παράδειγμα», δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και σημειώνει πως «από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ενισχύεται το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός έχει αισθητήριο και κατανοεί το μέγεθος του διακυβεύματος».

Αναφερόμενος σε κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση ή το ΜέΡα25 και στο ενδεχόμενο να κάνουν οριακό το στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας λέει ότι «η ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις και σενάρια, αλλά με βάση την πραγματικότητα και την προσπάθεια» και τονίζει: «Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει αποτελεσματικά το χώρο της δεξιάς μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς. Δηλαδή, την ισχυρή και δυναμική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο και παραδοσιακότερο ελληνικό κόμμα, που έχει πει αλήθειες και έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία».

Eπιτίθεται στην κυβέρνηση για το σκοπιανό σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και την ιστορική μας παρακαταθήκη, να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας και να εκχωρήσει γλώσσα και ταυτότητα, για να ικανοποιήσει μια ισχνή μειοψηφία αριστερών διεθνιστών».

Παράλληλα λέει για τη ΝΔ ότι θα εποπτεύσει πολύ προσεκτικά τη συμμόρφωση της άλλης πλευράς. «Στη διαδικασία ένταξης των βορείων γειτόνων μας στην Ε.Ε., θα δούμε όλα τα κεφάλαια ένα προς ένα ξεχωριστά, διατηρώντας το δικαίωμα του βέτο. Θα μεριμνήσουμε και για την προστασία των συμφερόντων των 10.000 μακεδονικών προϊόντων που μένουν «ξεκρέμαστα». Και τέλος, θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη και διαρκή επικοινωνιακή εκστρατεία», προσθέτει.

Επιπλέον, επικρίνει την κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας και ξεκαθαρίζει ότι «το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας μας και δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο. Αν ο λαός μάς εμπιστευθεί, να είναι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούμε στην απαίτηση για ασφάλεια».

Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Α’ Αθηνών δηλώνει πολιτικός των έργων και όχι των λόγων και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Στην πολιτική μου διαδρομή και τη ζωή ανοίγω δρόμους. Ακόμα και αν χρειαστεί να τους χαράξω. Και κάτι ακόμα. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν πως είμαι συνέχεια στο πλευρό τους, καταλαβαίνω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, είμαι ένας από αυτούς».

Ν.Αρμένης

(φώτο: Eurokinissi)