Τζανακόπουλος: Ο Ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει

Κακά τα ψέματα, η ελάφρυνση του χρέους είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την απαγκίστρωση της χώρας από τα Μνημόνια. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή την επιτυχία προς όφελός της και αυτό είναι λογικό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σε αυτή την περίπτωση έχει το πλεονέκτημα. Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες που έκανε ο Ελληνικός λαός γιατί όλες οι επιτυχίες οφείλονται στις θυσίες του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κάποια πράγματα, σημαντικά

Ιστορική απόφαση, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για ανάπτυξη «χωρίς τον βραχνά του χρέους ως διαρκή ενόχληση» και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και πλέον υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζονται χρήματα για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε η Ελλάδα να είναι πειστική στις αγορές «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu