Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:
«Η ελληνική κοινωνία απειλείται από ένα γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο «Ηρακλής», η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από servicers. Την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες, κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες.
Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη άμεσα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές.
Και δεσμεύομαι ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».
(φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρουσία του πρωθυπουργού άρχισε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή
- Η «πυρηνική» κουβέντα που είχαν Πούτιν-Ερντογάν και το ταπεινωτικό συμβάν με ηγέτη τρίτης χώρας, vid
- FT: Η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στην ΕΕ έως το 2027
- Η ερώτηση για Τραμπ και Ρωσία που… δυσκόλεψε τον παρανοϊκό Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – Video
- Γκάφα ή εσκεμμένο γεγονός; «Έκοψαν» τον ήχο από τον Πούτιν, vid
- Σύμβουλος του Πούτιν για το δημοψήφισμα που θέλει ο Ζελένσκι: «Το Ντονμπάς ανήκει στη Ρωσία»
- Η Γερμανία κατηγορεί τη Μόσχα για κυβερνοεπίθεση κατά της αεροπορικής ασφάλειας και για ανάμιξη σε εκλογές
- Κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας από την ΚΕΔΕ στις 16/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 16 Δεκεμβρίου
- Το Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά πληγμάτων κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΠΛΗΡΩΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ
ΟΔΗΓΟΙ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ









