Χαμός στην Βουλή: Μητσοτάκης και Τσίπρας, αντάλλαξαν πολύ σκληρές εκφράσεις!!!

Τελευταία ενημέρωση 19:24

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη, αν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά τον ίδιο, την οικογένεια του ή υπουργούς της κυβέρνησης να τα πάει στον εισαγγελέα

Σχετικά με υπόνοιες του κ. Μητσοτάκη για θέματα σχέσεων με επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη. Τον προκάλεσε, αν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά τον ίδιο, την οικογένεια του ή υπουργούς της κυβέρνησης να τα πάει στον εισαγγελέα.

“Απλά και σταράτα, μ΄αυτά δεν θα παίζουμε”, τόνισε ολοκληρώνοντας την τριτολογία.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για offshore εταιρίες

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί την εταιρία της γυναίκας του Κ.Μητσοτάκη και η offshore άρα και τον ίδιο με 850 χιλιάρικα, αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός. Επίσης είπε ότι το ζήτημα μας αφορά όλους, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που θέλει να γίνει Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κ.Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 1993, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: “Ε όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία”. Σημείωσε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι ο Κ.Μητσοτάκης έχει μια κρυφή Ατζέντα

Για το εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει όντως μια κρυφή αντικοινωνική ατζέντα που περνά μέσα από την κατάργηση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, αναρωτήθηκε ο κ.Τσίπρας αλλά αυτό είναι κάτι που ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας του “υπενθύμισε” στην τριτολογία του ότι πριν από έναν μήνα στην ομιλία του στο ΣΕΤΕ είπε ότι το οκτάωρο έχει ξεπεραστεί.

Ολόκληρη η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Απαντήσεις στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού έδωσε κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Μητσοτάκης είπε “καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία αλλά όχι ικανή για την ανάπτυξη της οικονομίας όπως τα κάνατε. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η τάση που υπήρχε το 2014 συνεχιζόταν, το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν 217 δισ. ευρώ ενώ σήμερα είναι 183 δισ., χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ τον χρόνο”. Αναφέρθηκε όμως και στο ιδιωτικό χρέος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και του αφανισμού της μεσαίας τάξης.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες. “Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εξανέμισε περιουσία του ελληνικού λαού της τάξης των 25 δισ. ευρώ”, είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

Αναφέρθηκε στις συντάξεις λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η και 14η σύνταξη και ότι εξαπατά τους συνταξιούχους. Για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Μοσκοβισί ρώτησε “ή υπάρχει πρόγραμμα ή δεν υπάρχει”. Απάντησε για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας “Ο κ. Σολτς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντησή μας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό” και πρόσθεσε ότι είναι στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε nationality που μεταφράζεται σαν εθνικότητα και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε τον κ. Ζάεφ ο οποίος λέει πως “πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε την εθνικότητα και την γλώσσα”.

Μίλησε για δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Για το θέμα της διαπλοκής είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον CEO της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι “Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε” είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης για την Οικονομία και για το Δημοψήφισμα

Εσείς δεν ήσασταν αυτός που πέρυσι, στο συνέδριο του Economist, χαρακτηρίζατε “απολύτως αδύνατη” την διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια;».

«Ήταν ή δεν ήταν αδύνατον τότε να συντηρήσουμε αυτά τα πλεονάσματα, και είναι ή όχι αδύνατο τώρα να τα διατηρήσουμε χωρίς να βυθίσουμε τη χώρα, όπως λέγατε τότε;

Κύριε Τσακαλώτο, σας ρωτώ, είναι καλό να έχεις ή να μην έχεις βιώσιμο χρέος; Γιατί το ΔΝΤ δεχόταν το 2014 υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από ό,τι τώρα; Επειδή κυβερνήσατε εσείς και βουλιάξατε τη χώρα»

“Η βιωσιμότητα του χρέους έχει να κάνει με τους ρυθμούς ανάπτυξης”.

«οι ρυθμοί ανάπτυξης που εσείς δρομολογείτε μας αναγκάζουν» στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η ρύθμιση, είπε, είναι «καλοδεχούμενη, αναγκαία, αλλά όχι ικανή να μας βγάλει από την περιπέτεια στην οποία μας βάλατε».

Χάσατε κάθε χρόνο 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ με τις σαχλαμάρες σας.

περιουσία του ελληνικού λαού, την οποία κόψατε με το δημοψήφισμα». «Εάν δεν ήμασταν εμείς, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ».

«Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα την αξία των Ελλήνων και χορεύατε τσάμικο με τους Χρυσαυγίτες»

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης για το προσφυγικό

Ο Αρχηγός της ΝΔ είπε ότι στο προσφυγικό πρέπει να βρούμε Ευρωπαικές λύσεις αλλά τόνισε ότι πρέπει να προστατεύσει η Ευρώπη τα σύνορά της γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει η συνθήκη Σένγκεν και είπε ότι η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα πρέπει να πει ξεκάθαρα τι θέση έχει σε αυτό το θέμα.

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης για το Σκοπιανό

Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι υπάρχει Μακεδονική εθνότητα και προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είπε ότι η καμπάνια του Ζάεφ (Δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών) στηρίζεται πάνω στην επιτυχία που έφερε η συμφωνία για τα Σκόπια. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι εταιρίες οι οποίες χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία, πλέον έχουν πρόβλημα.

Ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χόρευε μαζί με τους Χρυσαυγήτες όταν έγινε το Δημοψήφισμα. Επίσης αναφέρθηκε στις μειώσεις που έκοψε η κυβέρνηση και δήλωσε ότι ο κ.Τσίπρας κοροϊδεύει τους συνταξιούχους μπροστά στα μάτια τους. Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε νέα μείωση των συντάξεων αλλά επίσης είπε ότι αν η κυβέρνηση πάρει πίσω (τις μειώσεις), η ΝΔ θα υποστηρίξει αυτή την ενέργεια.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το Δημοψήφισμα

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι περήφανος για το Δημοψήφισμα του 2015 και πρόσθεσε ότι η ΝΔ τότε υποστήριζε το ΝΑΙ και πολεμούσε τον ίδιο τον λαό. Ο κ.Τσίπρας, είπε ότι η κυβέρνηση τιμά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, ο οποίος λαός ψήφισε ΟΧΙ.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τον Αρχηγό της ΝΔ

Σε ένα «κρεσέντο ύβρεων» προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κι αυτό είναι ένδειξη αμηχανίας και εκνευρισμού, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και μίλησε για την συμφωνία των Πρεσπών και δήλωσε ότι η συμφωνία είναι καλή. Τόνισε δε, ότι για πρώτη φορά οι Σκοπιανοί αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την Ελληνική Μακεδονία. Επίσης επιτέθηκε στον Κ,Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε Εθνικά επικίνδυνο.

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε και είπε για τον Μητσοτάκη: «Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται αυτό. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο φορτίο, μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, δεν θα σας βγει σε καλό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με επιχειρηματίες ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Χατίρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε. Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

Πιο αναλυτικά: «Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

Τι είπε ο Αλ.Τσίπρας για την συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε “όψιμα μακεδονομάχος” από ανάγκη για να μην διασπάσουν τη Ν.Δ οι πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο Μακεδονικό, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα και παρατήρησε: “Κάνουν λαθροχειρία, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους. Υπάρχει αναγνώριση ιθαγένειας. Η ιθαγένεια του γειτονικού λαού καθορίζεται σαφώς: Εκεί που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον όρο «Μακεδόνες» στα διαβατήριά τους, με τα οποία ερχόντουσαν στην Ελλάδα, τώρα θα υπάρχει ο όρος «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Και θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα τους”.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός, για την Οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κ.Μητσοτάκης

Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παρατήρησε ότι πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu