Τσακαλώτος: «Καλή η συμφωνία των Πρεσπών – Ο Μοσκοβισί ήταν…large με όλους»

Καλή χαρακτηρίζει την συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel της Καβάλας πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες,

όπου θα έχει ως την Τετάρτη επαφές με επενδυτές για να μεταβεί στη συνέχεια στο Eurogroup.

Στην συνέντεξη που διανεμήθηκε σήμερα από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών ο κύριος Τσακαλώτος αναφέρει:

«Θεωρώ ότι είναι μία καλή λύση. Κάνουν πολλά πράγματα οι Fyromίτες και οι Fyromίτισσες. Δηλαδή πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Πρέπει να βγάλουν από το Σύνταγμα τους τα αλυτρωτικά κομμάτια τα οποία έχουν. Συγχρόνως λένε πια -που δεν το έλεγαν- ότι “εμείς μπορεί να έχουμε μία γλώσσα μακεδονική αλλά είναι σλαβική”, είναι στην οικογένεια των Σλάβων που ήρθε το 7ο και 8ο αιώνα που δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα».

Μιλώντας για την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα αναφέρει ότι «ήταν αυτό που λέμε και στην αργκό large και ήταν large με όλους, όχι μόνο με την δική μας κυβέρνηση» και εξαπολύει επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τις προστριβές που είχε με τον Επίτροπο.

«Θα έχουμε υπερπλεόνασμα φέτος και θα δούμε πώς θα ξοδευτεί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών παραπέμποντας για το φθινόπωρο όταν θα λυθούν και οι τελικές αποφάσεις.

(protothema)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu